пʼятниця, 04 листопада 2011 09:44

Інформацією про тендери діляться найнеохочіше

Рейтинг інформаційної відкритості 56 інтернет-сайтів центральних органів виконавчої влади уклав Інститут розвитку регіональної преси. Оцінювали за 224 параметрами — повнота інформації, актуальність, доступність навігації тощо.

— Наприклад, зручність сприйняття інформації досліджували за 29 критеріями, — пояснює керівник проекту Людмила Панкратова, 40 років. — Серед них — коректна робота сайта в найпопулярніших браузерах, наявність основних розділів на іноземних мовах, можливість скористатися сайтом людям з обмеженими можливостями. Приміром, звукового супроводу дій користувача не підтримує жоден із сайтів, що робить їх недоступними для людей із вадами зору.

— Фінансування і наповнення сайтів не регулюється законодавством, тому його якість залежить суто від розуміння та ініціативи керівника установи, — каже виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, 34 роки. — Закон про доступ до публічної інформації почав діяти лише в травні цього року. Тож фінансування сайтів слід очікувати після ухвалення бюджету-2012. Зрозуміло, що нестача грошей заважає держорганам публікувати найважливіші повідомлення. Є керівники, які відверто не сприяють інформаційній відкритості. Особливо, коли це стосується інформації про проведення тендерів.

Зараз важливо, щоб журналісти і громадські організації ретельно відстежували, що є й чого нема на сайтах. За спробу приховати інформацію слід подавати скарги. Тільки так можна добитися прозорості влади.

Зараз ви читаєте новину «Інформацією про тендери діляться найнеохочіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути