Ексклюзиви
пʼятниця, 25 лютого 2011 07:45

Європейцям сподобалися реформи Тігіпка

Європейський політичний клуб провів у Брюсселі семінар "Україна Януковича: через рік". У ньому взяли участь представники Європейської комісії, Євросоюзу, Світового банку та дипломати.

— Одним із головних досягнень першого року теперішньої влади, поряд із утвердженням багатовекторності в міжнародній політиці, є старт реформ у країні, — каже Костянтин Бондаренко, заступник голови партії "Сильна Україна". — В основу програми реформ було покладено президентську програму Сергія Тігіпка, який на виборах 2010-го посів третє місце і погодився працювати в команді Віктора Януковича на посаді віце-прем'єра уряду. Президент публічно підтримав курс на реформи й оголосив реформаторство головним напрямом діяльності.

Костянтин Бондаренко додає, що в Україні вже фактично втілили податкову реформу, триває реформування регуляторної системи, вносять останні пропозиції громадськості до законопроектів для пенсійної реформи.

— Найскладніші реформи, зокрема пенсійну, сьогодні впроваджує Сергій Тігіпко — "батько українських реформ". Важливо, що їх розробляють ґрунтовно. Вони є справді глибинними перетвореннями, а не косметичним ремонтом старої системи, яка виявила свою нежиттєздатність і деструктивність.

Упровадження реформ гальмують бюрократи та деякі невдалі кадрові призначення, вважає політик:

— Незадовільною можна назвати роботу керівника Митної служби Ігоря Калєтніка, який обійняв цю посаду за квотою комуністів. Від корупції та порушень на українських кордонах страждає не лише український бізнес, а й іноземні інвестори. Це дуже негативно позначається на іміджі України.

Директор департаменту країн Східної Європи Європейської комісії, член Європарламенту Джон К'єр зазначає, що Україна йде правильним шляхом:

— Ми вітаємо і прийняття Податкового кодексу, й інших документів, які реформують систему в країні, оскільки чули раніше чимало нарікань від представників бізнесу та інвесторів щодо непрозорості української влади та щодо сильної корупційної складової. Тепер чекаємо, коли ці документи запрацюють. Реформи — це не момент, а процес.

Зараз ви читаєте новину «Європейцям сподобалися реформи Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути