Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 17:10

Два фінали — два способи життя

Завтра ввечері відбудуться два футбольні матчі. О 19-й годині в Донецьку зіграють дві найсильніші українські команди останніх років "Шахтар" та "Динамо". У цій грі може визначитися чемпіон країни 2007 року. А о 21.45, тобто за годину після донецького двобою вітчизняних "грандів", по телевізору покажуть фінал Ліги чемпіонів між "Міланом" та "Ліверпулем".

Я не збираюся співставляти клас команд-учасниць двох завтрашніх матчів або оцінювати чиїсь шанси на перемогу. Тим більше, що менше ніж за рік український футбольний люд вилікувався від патологічної "міланоманії", тяжкою формою якої страждала частина наших співгромадян попередні сім років. Причини одужання відомі: минулого літа Андрій Шевченко став гравцем лондонського "Челсі".

Тепер ідеться про одужання всього українського футболу. Про організацію продуманої і спланованої сітки телевізійних трансляцій матчів національного чемпіонату, про повернення глядачів на трибуни завдяки зростаючій конкуренції та вирівнюванню класу команд. Усе це потроху відбувається. Та невже наші успіхи у відродженні футбольного господарства такі вражаючі, що ми можемо спокійно протиставляти головний матч чемпіонату України головному матчу Ліги чемпіонів?

Різниця між нашим і європейським футболом не в силі гравців і кваліфікації тренерів

Навіть найуспішніші і найприбутковіші футбольні ліги світу на таке не наважилися, завбачливо звільнивши завтрашній день від інших футбольних видовищ. "Челсі" та "Манчестер Юнайтед", "Барселона" та "Севілья", "Баварія" і "Штутгарт" разом із рештою футбольної Європи або вже завершили свої змагання, або зробили перерву, щоб усім разом подивитися головний європейський футбольний фінал. Зробили це не тому, що вважають себе слабшими за "Мілан" чи "Ліверпуль". Здоровий глузд та економічна доцільність не залишили футбольним професіоналам інших варіантів.

Наші "професіонали" на це і не думали зважати. Хоча дата фіналу Ліги чемпіонів 2007 року була відома ще п"ять років тому, гру між "Шахтарем" та "Динамо" призначили саме на цей день.

Звідси висновок. Різниця між нашим і європейським футболом не в силі гравців і кваліфікації тренерів. Щонайменше половина футболістів "Шахтаря" та "Динамо" не гірша за гравців провідних європейських клубів. Програє наш футбол європейському не тому, що такий слабкий. А тому, що керують ним люди, які могли призначити головний матч чемпіонату на день фіналу Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Два фінали — два способи життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути