пʼятниця, 28 жовтня 2011 07:30

Доля Угоди про асоціацію залежить від справи Тимошенко

25 жовтня в Києві пройшов 20-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Домовилися вилучити пункт про "довгострокову перспективу" вводу безвізового режиму для громадян України.

— Це означає, що чим швидше Україна виконає вимоги ЄС щодо прикордонної безпеки, тим раніше отримаємо безвізовий режим, — зазначає експерт з мiжнародних питань Галина Яворська, 57 років. — Формулювання про перспективу членства в угоді не буде. Катастрофи в цьому нема, бо  Лісабонський договір говорить, що кожна європейська держава, яка поважає спільні демократичні цінності, може претендувати на членство в Євросоюзі. Зараз узгоджується остаточний текст Угоди. Щодо її підписання в грудні, впевненості немає. Фракції Європарламенту узгодили текст резолюції, в якому від Києва вимагають забезпечити колишньому прем'єру Юлії Тимошенко право на участь у політичному житті, зокрема в наступних парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Доля Угоди про асоціацію залежить від справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути