Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 19:06

Держава не дає грошей на всиновлених сиріт

 

Заступник голови правозахисної організації сиріт "Віра в майбутнє" Василь Футерко, 22 роки, вважає, що поширенню всиновлення дітей-сиріт перешкоджає насамперед економічна ситуація в країні та низький рівень доходів людей.

Середня зарплата по Україні приблизно 1500 грн, державна допомога на сироту не перевищує прожиткового рівня — це близько 600 грн. Але надають її тільки на дітей, що перебувають у прийомних сім"ях, у дитячих будинках сімейного типу чи під опікою.  Усиновлених мають утримувати родини.

— За перше півріччя нинішнього року усиновлено 2,5 тисячі сиріт, — каже Василь Футерко. — Це більше, ніж протягом попереднього. Але бракує відповідної соціальної реклами в засобах масової інформації, а наявна не викликає у громадян бажання всиновлення. Бо у ній має бути інформація про процедуру всиновлення, можливість вибору дитини, чи треба давати хабарі, що робити, коли справжні батьки одумаються й зажадають свою дитину назад тощо.

Указом президента Віктора Ющенка 2008 рік в Україні оголошений Роком підтримки національного всиновлення й інших форм сімейного виховання сиріт.

Зараз ви читаєте новину «Держава не дає грошей на всиновлених сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути