четвер, 01 жовтня 2009 18:22

Барак Обама призначив посла в Україну

Президент США Барак Обама в середу оголосив, що призначає послом Сполучених Штатів в Українi 60-річногоДжона Теффта.

До 8 вересня 2009 року Джон Теффт працював послом США у Грузiї. Інтереси цієї країни представляв під час південноосетинського конфлікту в серпні 2008-го. Доти у Вашингтоні відповідав за відносини США з Росією, Україною, Білоруссю і Молдовою. З 2000-го по 2003 рік Теффт працював послом у Литві. Потім — радником із міжнародних справ у Національному військовому коледжі у Вашингтоні. Дипломатичну кар"єру на пострадянському просторі починав як перший заступник глави американської дипломатичної мiсiї в Москвi. Упродовж 30 років Теффт — кадровий працівник дипломатичної служби США. Його дружина Маріелла за фахом біостатистик і медсестра. Подружжя має двох доньок. 35-річна Крістін працює юристом у Вашингтоні, а 28-річна Кетлін — у великій фірмі "Арена Стейдж".

Більшість проблем нашої держави — всередині самих українців

— Звичайно, від посла багато чого залежить. Від його моторності,  активності, особистих рис. Посол може працювати по 12 годин щодня, а може й усі 24 години. Але не треба фантазувати, яку Теффт провадитиме політику. Є посол Сполучених Штатів, затверджений їхнім конгресом. Він має виконувати букву закону своєї країни, — каже "ГПУ" Борис Гуменюк, 59 років, ректор Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ.

Кілька днів тому в академії виступав помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Александр Вершбоу, розповідає Гуменюк. Професори хотіли почути, коли саме США призначать нового посла. Вершбоу пообіцяв: на початку жовтня той уже буде в Києві. Викладачі поцікавилися, чи слід розцінювати потепління у дипломатичних відносинах між США та Росією як ознаку, що Україна виходить зі сфери стратегічних інтересів Штатів. Помічник міністра оборони відповів: Америка підтримуватиме суверенність та незалежність України згідно з усіма міжнародними угодами. Але більшість проблем нашої держави — всередині самих українців.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама призначив посла в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути