вівторок, 25 вересня 2007 17:16

Арбітр для Безсонової

Наша Анна Безсонова перемогла в сумі багатоборства на чемпіонаті світу з художньої гімнастики. Як не дивно, але у коментарях українських засобів масової інформації з цього приводу жодним словом не згадуються арбітри. Тоді, як кожен попередній виступ цієї гімнастки практично завжди супроводжувався в"їдливими зауваженнями щодо необ"єктивних арбітрів, які поставили нашу спортсменку не на перше місце.

Так тривало багато років. Уже нинішнього, переможного для Безсонової чемпіонату світу, коли вона щораз програвала першість у змаганнях в окремих вправах, згадка про арбітрів була невід"ємною частиною повідомлень із Греції. І тут раптом ці ж самі нехороші судді взяли й віддали перше місце українці.

Як наслідок, перемога росіянок у наступному після тріумфу Безсонової виді змагань, групових вправах, була сприйнята нашою пресою без коментарів. А що тут коментувати, коли росіянки виграли вісім видів змагань, а українки — один? І чи варто коментувати?

Гадаю, що жоден із журналістів та глядачів не здатен оцінити виступи майстринь художньої гімнастики "на око". У тонкощі присудження чи неприсудження отих десятих і сотих, що визначають чемпіонок, посвячені лише самі спортсменки, їхні тренери й арбітри. І все.

Нехороші судді взяли й віддали перше місце українці

Чому ж тоді наші журналісти з неймовірною легкістю повідомляють про те, що "судді позбавили нашу спортсменку золотої медалі"? Тому що це їм підказують самі спортсменки, тренери й чиновники, відповідальні за виступ гімнасток. Та й самому хочеться, щоб було саме так. Бо ж наші — найкращі!

Якби це явище стосувалося лише художньої гімнастики, можна було б не зважати. Хто ту гімнастику дивиться? Але ж ми такі в усьому! Якщо перемогли — то заслужено й закономірно. Якщо ж програли — то винувата "невістка", якою найзручніше "призначити" арбітра. Бо він неправильно судив.

Для гімнастки Безсонової знайшовся мудрий арбітр, який присудив їй одне перше місце із п"яти можливих і тим самим унеможливив розмови про решту своїх рішень. Але де знайти арбітра для тих політиків, які програють у неділю парламентські вибори і звинувачуватимуть у цьому всіх поспіль аж до верховного арбітра нації — президента України? Може, нехай Ющенко гімнастику подивиться? Щоб не давав більше нагоди для звинувачень себе в упередженості. Щоб хоч раз "свиснув" не у звичний для себе та для усіх нас бік.

Зараз ви читаєте новину «Арбітр для Безсонової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути