четвер, 23 жовтня 2008 19:09

Як ви пристосовуєтеся до зміни часу?

У ніч на 26 жовтня Україна переходить на зимовий час — треба буде перевести стрілки на годину назад. Так роблять у більшості країн. Хоча вчені вважають, що 10–15% людей можуть такі зміни часу сприймати як дискомфорт. Як ви переносите зміну часу?



Євген Коломієць, 35 років,

лікар-стоматолог:

— Для адаптації до нового часу потребую не менш ніж два-три тижні. Важче переходити на літній час. Щодо зимового, то треба звикати до ранніх сутінків. Але є й позитив. У мене годинник, який неможливо перевести — він завжди показує зимовий час. Отож щоранку прокидаюся, дивлюся на нього й подумки додаю годину. А з неділі додавати вже нічого не треба буде.




Лариса Новоселова, 71 рік, пенсіонерка:

— Восени я ніби до свого часу повертаюся. Чекаю, коли можна буде поспати зайву годинку. Але загалом організм до цих переходів чутливий. Я не можу швидко перебудуватися. Ходжу ніяка десь із місяць. Вважаю, що треба від зміни часу відмовитися. Лише морочать людям голову і збивають внутрішній біогодинник. До того ж це періоди, коли загострюються хронічні захворювання.




Євген Воронков, 48 років, психіатр:

— Зміщення часу на годину для мене не має значення. Це не впливає суттєво на біоритми. Я прокидаюся досить рано, тому завжди маю запас часу. З другого боку, є люди, які прокидаються за допомогою будильника. Ось це шкідливо, бо перериває фізіологічний сон. І тоді виникають певні розлади сну й настрою. Але відмовлятися від переходу на зимовий час не слід. Бо економічні результати перевершують тимчасовий дискомфорт деяких людей. Узагалі, це майже нейтральна для здоров"я процедура.




Анна Григорець, 52 роки, продавець:

— Легко пристосовуюся до кожної зміни у своєму житті. Навіть до часового переходу. Хоча годинник інколи забуваю переводити. Але поруч зі мною є люди дисциплінованіші, зазвичай вони це роблять. Щоправда, через свою забудькуватість колись-таки запізнилася на поїзд. Я сама з Тернополя, мала їхати додому. Цілий день не знала, що перевели годинник.

Зараз ви читаєте новину «Як ви пристосовуєтеся до зміни часу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути