четвер, 04 березня 2010 19:56

Як ви оцінюєте перенесення виборів до місцевих рад?

Василь Коряк, 56 років, міський голова Лубен на Полтавщині:

— Це порушення закону. Мені друзі кажуть: "Ура, вибори перенесли, ти ще рік будеш при владі!". Але ж, братці, влада такою ціною не потрібна. Із 1 квітня я стаю нелегітимним, як і всі мери від Луганська до Львова. Рішення, які прийматимуть міські голови, також будуть законними з великою натяжкою.


Надія Солонець, 60 років, міський голова Лохвиці на Полтавщині:

— Психологічно дехто з мерів закінчить каденцію вже навесні. Працюватиме не в повну силу. Думаю, вибори перенесли, бо шукають для себе вигоди. Після завершення повноважень чинного президента більшість голів адміністрацій шукають де працевлаштуватися. Не виключено, значна їх кількість піде на місцеві вибори.


Євген Янушевич, 52 роки, міський голова Жовкви на Львівщині:

— Це вносить збурення в суспільстві та збільшує недовіру людей до органів влади та легітимності її обрання, до сили закону. Ну скажіть, як можна господарювати в місті, якщо надворі весна, а ще немає бюджету?


Микола Федорук, 55 років, міський голова Чернівців:

— Верховна Рада мусить визначитися з датою виборів, адже вся країна у підвішеному стані. У принципі, коли будуть місцеві вибори, мене не хвилює. Я підкорюся будь-чому. Чи сам буду вкотре висуватися на мера, поки що не думаю. Часу немає. Роботи в місті вистачить для всіх мерів. Слід на громаду працювати, а не на дату виборів.


Богдан Шиба, 48 років, міський голова Луцька:

— Мене лякає Верховна Рада. Бо якщо парламент зробив прецедент із перенесення місцевих виборів, це означає додаткове привнесення політики на місцевий рівень. Звертаюся до своїх колег — міських голів: зініціюємо звернення до Конституційного суду про порушення Конституції. Такий парламент не може працювати.


Віра Шелудченко, 57 років, міський голова Житомира:

— Головне, щоб депутати всіх рад обиралися за відкритими списками або за мажоритарною системою. У такому разі жителі міста будуть обирати авторитетних людей, яких вони знають, і яким довіряють, а не чиїхось водіїв і секретарок.


Олександр Біленко, 58 років, міський голова Тального на Черкащині:

— Це дуже й дуже погано. Політичну еліту хвилюють лише позиції та настрої електорату. Мовляв, з"ясуємо свої проблеми в Києві, потім підемо в народ. Але вони помиляються. Люди давно розібралися, хто і чого вартий. Народ переріс своїх вождів.


Тимофій Жмурко, 57 років, міський голова Шаргорода на Вінниччині:

— Рішення — правильне, на користь громадам. По-перше, згідно з Конституцією депутатам місцевих рад передбачено працювати п"ять років, а головам — чотири. Однозначно треба, щоб їх обирали разом. І я за те, щоб головам пролонгували термін до п"яти років. По-друге, країна втомилася від виборів. Людям потрібен перепочинок, інакше їм буде важко визначитися.


Михайло Висоцький, 58 років, міський голова Козятина на Вінниччині:

— Треба відпрацювати схему виборів. Бо сьогодні ми бачимо відірваність депутатів міських рад від виборців. Виборці незгодні обирати депутатів, як раніше, по закритих партійних списках. Через це на Вінниччині не всі райони представлені в обласній раді. Так не має бути. Голів райрад слід обирати всім населенням району.

Зараз ви читаєте новину «Як ви оцінюєте перенесення виборів до місцевих рад?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути