Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 01:37

З малям у колисці - 4 способи заробітку для жінки в декреті

Чимало матерів у декреті шукають підробіток без відриву від "основного місця роботи" – малюка. Хтось хоче фінансової незалежності, хтось не мислить життя у чотирьох стінах, хтось бажає нового досвіду та подальшого професійного розвитку. Декрет також може стати чудовим часом для того, аби спробувати себе у новій сфері діяльності.

Автор: riger.com
  Умовно всі види заробітку можна поділити на кілька груп: робота за фахом, заробіток на хобі, фріланс в інтернеті, мережеві продажі
Умовно всі види заробітку можна поділити на кілька груп: робота за фахом, заробіток на хобі, фріланс в інтернеті, мережеві продажі

Спеціалісти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна вивчили варіанти, де може себе реалізувати мама у декреті.

Для початку мама має відповісти собі на такі запитання:

- Що я вмію робити?

- Яке заняття мені до душі?

- Скільки часу я можу присвячувати роботі?

- На який заробіток я розраховую (регулярний або разовий і його розмір)?

Після цього можна починати активний пошук, беручи до уваги відповіді. Умовно всі види заробітку можна поділити на кілька груп: робота за фахом, заробіток на хобі, фріланс в інтернеті, мережеві продажі.

Робота за фахом

Якщо до декрету жінка була перукарем, майстром манікюру, масажистом, модельєром, швачкою та ще й мала своїх постійних клієнтів – заробіток у декреті їй забезпечений. Шкільний учитель або викладач вишу цілком може стати репетитором зі свого предмета. Фахівець з дошкільного виховання або вчитель молодших класів – організувати міні-дитсадок. Бухгалтер може брати обслуговування фірми на аутсорс. Юрист – таким же чином консультувати клієнтів.

Заробіток на хобі

Якщо мама має захоплення, їх варто монетизувати. Наприклад, готувати, в'язати, вишивати бісером або хрестиком можна за гроші на замовлення. Першими клієнтами стануть подруги і родичі, а далі – реклама по "сарафанному радіо" або в соцмережах. Таким чином можна робити і поширювати мило ручної роботи, воскові свічки, м'які іграшки і т.д. Навіть таке захоплення, як розведення кімнатних фіалок, можна перетворити на джерело доходу.

Робота в інтернеті

Все більше людей обирає фріланс як спосіб виконання своєї роботи, якщо вона це дозволяє. Наприклад, писати тексти цілком можна з дому. Ті ж, хто не має відношення до письменництва чи журналістики може освоїти написання відгуків про будь-які товари – за це теж платять.

Ще один напрямок роботи в інтернеті – адміністрування сайтів або груп у соціальних мережах: необхідно стежити за дотриманням правил сайту або групи, наповнювати інформацією, відповідати на запитання користувачів.

Популярна нині робота у "всесвітній павутині" – ведення свого письмового або відеоблогу. Писати варто про те, що цікаво самій і в чому ви розбираєтесь найкраще. Головне – кількість підписників. Чим їх більше, тим краще можна заробити на рекламі.

Мережеві продажі

Для цього виду підробітку потрібні не спеціальні знання і вміння, а широке коло знайомих і комунікабельність. Крім прямого поширення товару за каталогами, можна займатися дропшиппінгом в інтернеті. Для цього потрібно створити сайт або групу в соціальній мережі, де рекламувати продукцію оптового постачальника, продаючи товар у роздріб зі своєю націнкою.

Зараз ви читаєте новину «З малям у колисці - 4 способи заробітку для жінки в декреті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути