Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 22:46

Психологи пояснили, як розпізнати дитячу брехню

Психологи пояснили, як розпізнати дитячу брехню
На думку експертів, є кілька основних причин дитячої брехні. Фото: pixabay

Іноді діти, щоб уникнути покарань, можуть приховувати правду від батьків.

Психологи вважають, що існує безліч ознак, за якими можна визначити, що ваша дитина бреше, пише Lady Tochka.

Серед них: розповідаючи щось або відповідаючи на питання, дитина підносить руки до обличчя (зазвичай, закриває долонями рот); перепитує або повторює ваші слова; намагається не дивитися в очі батькам; покашлює або відвертається під час розповіді; несвідомо торкається до носа; потирає очей, підборіддя, віска чи смикає мочку вуха; чухає шию або відтягує комір; тримає руки за спиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 психологічні травми дитинства, які ламають нам життя

На думку експертів, є кілька основних причин дитячої брехні. Перша – це страх покарання. Коли малеча боїться, що батьки її наб'ють чи накричать, вона може вигадувати щось. Друга причина – соціальне самоствердження. Часто діти брешуть, щоб підвищити свій статусу перед очима однолітків. Третя причина – недовіра до дорослих або проблеми в родині. Так, за словами психологів, коли між дітьми і батьками немає довірчих відносин, діти можуть приховувати від дорослих багато речей.

Коли дитина бреше, то психологи радять зосередити свою увагу на відносинах з нею, переглянути міри покарання і встановити з малюком контакт.

Більше розмовляйте з малюком, демонструйте те, що вам можна довіряти, поважайте його секрети, підтримуйте та менше сваріть. Тоді, імовірно, дитина сама стане менше обманювати і зможе ставитися до батьків як до справжніх друзів.

Вчені дослідили кілька основних подій у житті дитини, які впливають на те, якою вона стане в дорослому житті. На їхню думку, з раннього дитинства діти дуже прив'язані до батьків і будь-які події, які позначаються на житті дорослих, впливають і на малечу.



Зараз ви читаєте новину «Психологи пояснили, як розпізнати дитячу брехню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути