неділя, 03 травня 2020 22:00

Порадили, як виховати успішну дитину

Порадили, як виховати успішну дитину
Є кілька способів, які допоможуть дитині знайти шлях до успіху, як у школі, так і поза нею. Фото:pixabay

Успіх дитини залежить від виховання та контролю батьків.

Жодна книжка не пояснить, як виховувати успішних дітей, але на це вплине ставлення та виховання, пише Parents.

На думку експертів, є кілька способів, які допоможуть дитині знайти шлях до успіху, як у школі, так і поза нею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчити дитину любити себе

З малюком варто з дитинства багато розмовляти. Дослідники з університету Айови виявили, що навіть немовлята можуть брати участь у щоденній розмові. Заохочуйте розмову з дітьми ще з раннього віку, і ви зможете допомогти їй не тільки швидше засвоїти мову, але й розвивати критичне мислення.

Подумати і визначити треба час дітей біля екрану телевізора чи телефону. Гаджети часто стають ворогами успіху, адже це може призвести до неприємностей в школі, ожиріння та меншої соціальної взаємодії.

Треба бути впевненими, що діти висипаються. Узгодженість графіку сну є чинниками до успіху. Наприклад, регулярне дрімання має важливе значення для вміння вашого малюка абстрактно застосовувати нові мовні концепції. Необхідність сну дуже важливо протягом зростання дитини. Коли дитина починає ходити до початкової школи, їй потрібно близько 9-11 годин сну на добу, щоб максимально запам'ятати ту інформацію, яку вона дізналася в класі.

Дитину треба навчити цінувати процес.

"Діти, як правило, прагнуть до швидкої винагороди, але успіх у школі часто включає постійні зусилля та затримку задоволення", – кажуть експерти.

Заохочувати дітей варто грою. Адже вони беруть на себе певні ролі, будують свій уявний світ та запрошують своїх друзів взяти участь у подорожі, яку вони вигадали. До того ж, діти вчаться бути більш творчими, мають кращу тривалу комунікацію та розвивають свої навички вирішення проблем.

Коли ваша дитина закінчує початкову школу, її світогляд розширюється, тому треба побудувати систему підтримки в школі. Зокрема, їхні вчителі мають сильний вплив на їх зростання, адже вони діляться своїм багатим досвідом та професійний розумінням важливих етапів освіти.

Школа та дім можуть спільно працювати задля того, щоб сприяти успіху дитини в процесі переходу від класу до класу.

"Вчителі у школі та особисті знання батьків щодо особистості та сильних якостей дитини – це потужне поєднання, яке приносить користь усім дітям. Коли ми слухаємо та поважаємо ідеї один одного, ми формуємо систему підтримки дитини, сім'ї та школи", – кажуть вчені.

Часто батьки конфліктують з дітьми через комп'ютерні ігри. Особливо актуальним це стає на карантині, коли всі мають багато вільного часу. Як уберегти дитину від ігрової залежності радить психологиня Наталія Холоденко.Вона переконана: виховувати дитину слід на власному прикладі. Тому якщо мама або тато сваритимуть дітей за те, що вони постійно сидить в телефоні або планшеті, а самі робитимуть так само, нічого не вийде.



Зараз ви читаєте новину «Порадили, як виховати успішну дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути