субота, 27 березня 2021 23:46

Ігри з татом у дитинстві впливають на майбутнє дитини

Ігри з татом у дитинстві впливають на майбутнє дитини
Висновки свідчать, що гра батька з дитиною часто більш фізична, ніж гра матері. Фото: pixabay

На формування психічного і фізичного розвитку дитини впливає рання взаємодія між ними і батьками.

Завдяки іграм тата з малюками, у них покращується здатність контролювати емоції та поведінку у майбутньому, заявили дослідники з Кембриджського університету і Фонду LEGO.

Фахівці провели експеримент і зробили близько 80 досліджень, які стосувалися взаємодії тата з їхніми маленькими дітьми до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи впливає харчування у дитинстві на здоров'я впродовж життя

Висновки свідчать, що гра батька з дитиною часто більш фізична, ніж гра матері. Зокрема, це підняття дитини, гонки тощо. Також чоловіки починають більше грати з дітьми в міру дорослішання, але коли малечі виповнюється 6 років, кількість ігор зменшується.

Науковці стверджують, що гра батька і дитини позитивно впливає на розвиток дитини. Чим більше тато грається з малечею, тим менше дитина має емоційних і поведінкових проблем.

Діти, які частіше грають зі своїми татами, можуть краще контролювати свою агресію, менш схильні до емоційних або фізичних спалахів, коли в них виникають конфлікти. Мама теж може обрати фізичні ігри. Дослідники також підкреслюють, що фізична гра не є виключно для тат.

"Одна з речей, на які ми звертаємо увагу в наших дослідженнях, – це необхідність варіювати типи ігор мам з дітьми. Так, матері теж можуть підтримувати фізичні ігри з малечею", – пояснюють вчені.

Діти розповідатимуть батькам про свої проблеми, якщо матимуть із ними налагоджені стосунки. Потрібно говорити зі своїми дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Ігри з татом у дитинстві впливають на майбутнє дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути