Ексклюзиви
середа, 24 березня 2021 15:30

Чи впливає харчування у дитинстві на здоров'я впродовж життя

Чи впливає харчування у дитинстві на здоров'я впродовж життя
Якщо харчування складається в основному з "порожніх" калорій в поєднанні з жирами та "швидкими" вуглеводами, кількість корисних бактерій мікробіому серйозно скорочується. Фото: pixabay

Раціон, в якому є багато жирів та швидких вуглеводів, може зберігатися в організмі на роки.

Якщо в дитинстві було захоплення фастфудом, а зараз є правильне харчування, то його наслідки все одно будуть відчуватися, пише World Class.

Фахівці пояснюють, що у дитинстві закладається фундамент всього подальшого життя і здоров'я. Харчування впливає на нього особливо. Згідно з дослідженням, у якому вивчали наслідки "західного" типу харчування з великим вмістом цукру і жирів з дитинства, виявили, що такий раціон не зникає безслідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких випадках комп'ютерні ігри є корисними для дитини

Найбільше страждає кишковий мікробіом, який переважн складають корисні бактерії. Беручи участь в травленні, вони виконують безліч інших важливих завдань. Наприклад, стимулюють вироблення вітамінів та інших необхідних речовин. Міцність імунітету також залежить саме від них. Якщо харчування складається переважно з "порожніх" калорій в поєднанні з жирами та "швидкими" вуглеводами, кількість корисних бактерій мікробіому серйозно скорочується.

Еволюційний фізіолог в UCR Теодор Гарланда стверджує, що результати дослідження свідчать про те, що дієта, насичена цукром і жирами, призведе до змін мікробіому. Щоб відновити кількість корисних бактерій в кишківнику, може знадобитися до 6 років. Тому слід приділяти особливу увагу раціону дітей. Це дозволить уникнути можливих проблем зі здоров'ям, коли вони подорослішають.

Домашні тварини мають вплив на дитячу поведінку. Це показали експерименти Центру дослідження сім'ї при Кембриджському університеті. Науковці впродовж 10 років вивчали соціальний та емоційний розвиток дітей. При цьому вони також аналізували їхні відносини з тваринами.

Зараз ви читаєте новину «Чи впливає харчування у дитинстві на здоров'я впродовж життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути