понеділок, 01 лютого 2021 23:46

Як домашні тварини впливають на дітей

Як домашні тварини впливають на дітей
Також діти, в яких є домашні тварини краще адаптуються в соціумі. Фото: pixabay

Домашні тварини мають вплив на дитячу поведінку.

Це показали експерименти Центру дослідження сім'ї при Кембриджському університеті, пише Bored Panda

Науковці впродовж 10 років вивчали соціальний та емоційний розвиток дітей. При цьому вони також аналізували їхні відносини з тваринами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітям треба дозволити понудьгувати - вчені

За словами дослідника Метта Касселса, від "спілкування" з тваринами діти стають щасливіші. Якщо ж вони мають певні стресові ситуації, наприклад, втрата близьких, розлучення батьків, хвороби, то, як правило, мають більш тісні відносини зі своїми домашніми тваринами, ніж з однолітками.

Також діти, в яких є домашні тварини краще адаптуються в соціумі. У них є більше бажання допомогти, поділитися і співпрацювати, ніж в однолітків. Цікаво, що дівчата, які мають собак, частіше довіряються своїм вихованцям, ніж братам чи сестрам.

"Дітям подобається, що тварини не засуджують їх, не мають власних проблем, а просто слухають. Навіть довірити свої переживання щоденнику буває складніше, ніж розповісти про біду тварині", – пояснив Метт Касселс.

Підлітки здатні переймати настрій своїх друзів, особливо якщо він негативний.Водночас вони толерантні до перепадів настрою оточуючих. Науковці з Оксфордського та Бірмінгемського університетів проаналізували поведінку 79 підлітків-музикантів у віці 15-19 років, котрі протягом тижня гастролювали за кордоном. Учені вважають, що під час гастролей підлітки багато спілкуються між собою, а тому це шанс дослідити, як вони впливають одне на одного.

Зараз ви читаєте новину «Як домашні тварини впливають на дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути