середа, 10 квітня 2019 01:55

Дитячий манікюр: чи можна дітям фарбувати нігті

Фарбувати нігті люблять майже всі маленькі дівчатка. Основна причина в наслідувальному інстинкті та їх бажанні "бути як мама". Але дитячий манікюр ─ це не просто стрижка нігтів і висмикування задирок.

Як і коли правильно стригти нігті, що робити із задирками і який лак вибрати, що можна і не можна, пише marieclaire.ru.

Не можна

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Стригти нігті відразу після ванни. По-перше, через те, що від води нігті розбухають і при стрижці або підпилюванні більше розшаровуються, а, по-друге, розбухає і шкіра, через що втрачається чітка межа вільного краю, і ви можете обстригти ніготь "під м'ясо". Варто лише кілька разів підстригти так ніготь, щоб нігтьова пластина істотно втратила в довжині (дуже багато хто потім, в більш зрілому віці виявляють "некрасивість" своїх нігтів щодо стандартів ─ відбувається це і через батьківську старанність). Форму при стрижці нігтя краще робити анатомічну, "під валик", коли торець повторює обриси подушечки пальця (кути при цьому потрібно залишати як у квадрата, але пом'якшувати, щоб вони не дряпалися).

Використовувати жорстку пилку. Пилка в дитячому манікюрі цілком допустима, головне - використовувати м'який абразив (від 180 грит і вище - наприклад, 240). Пилок на ринку величезна кількість, і всі мають різні покриття, тому краще вибрати матеріал безпосередньо "під дитину", тобто за погодженням з нею (одній буде неприємна пластмасова пилка, а іншому не сподобається скляна). Враховуйте і те, що хлопчики зазвичай підпилюють нігті більш неохоче за дівчаток.

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Чим раніше привчити дитину до правильного догляду за нігтями, тим на більший термін можна відкласти її знайомство з класичним обрізним манікюром в майбутньому.

Зрізати кутикулу. Нігті у дітей ще не сформовані, тому про повноцінний обрізний манікюр мова не йде (років до 15 точно). Кутикула з птеригієм (плівкою, що росте з-під кутикули) виконують захисну функцію - закривають матрикс (видима частина кореня нігтя, біла лунка). Але у всіх різна фізіологія, тому в салонах майстри підходять до кожної дитини індивідуально. Наприклад, якщо шкіра дуже тонка, а нігті м'які, майстер прибирає тільки задирки. Коли шкіра щільніша, можна відсунути кутикулу апельсиновою паличкою і трохи зрізати верхівку кусачками. Якраз ці два інструменти непогано завжди мати вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 помилок у вихованні дівчаток

Можна і потрібно

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Використовувати засоби для догляду за кутикулою. Це олії (оптимальний експрес-догляд, який швидко зволожує шкіру і запобігає утворенню задирок) і засіб-"антикутикулу", що запобігає зростанню зайвої шкірки. Нехай вас не лякає явне профспрямування другого варіанту - воно цілком обгрунтоване. Коли птеригій активно зростає, він починає "тягнути" за собою кутикулу. Шкіра при цьому часто натягується на нігтьовій пластині до межі, рветься і перетворюється в розсип крихітних задирок, впоратися з якими за допомогою лише щипчиків не вийде. Догляд-"антикутикула" на фруктових кислотах (шукаємо на етикетці напис AHА) безболісно вирішить цю проблему. Не упускайте можливість провести швидкий сеанс манікюру коли дитина приймає ванну: за допомогою палички акуратними рухами відсувайте дитячу кутикулу і по колу счищайте птеригій (щоб больові відчуття були мінімальними, шкіру потрібно як слід розпарити). Це збереже красу дитячих пальчиків і вбереже від утворення неприємних задирок.

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Фарбувати нігті лаком. Дівчаток можна балувати не тільки прозорими, а й легкими димчастими або пастельними лаками, але обов'язково якісними - без формальдегіду у складі. Якщо наносите кольорові лаки, обов'язково використовуйте базу для захисту від пігментації, а для тривалості життя самого покриття - діти дуже засмучуються, коли лак не тримається "так довго, як у мами" ─ можна використовувати топ-фініш або спробувати гель-лак. Останнє дозволяється робити не раніше, ніж років з десяти. Надміцне покриття не тільки допоможе виховати естетичний смак, але й вирішить проблему неправильного формування нігтьової пластини і обкусаних нігтів.

Апельсиновий сік не тільки тонізує організм в цілому, але й зміцнює нігтьову пластину. Справа в тому, що апельсини, як і інші цитрусові, багаті на вітаміном С і залізо. Такий коктейль дозволить нігтям бути міцними і уникати ламкості.

У шпинаті міститься велика кількість фолієвої кислоти і заліза, а також вітамінів групи В, що сприяє зростанню здорових нігтів.

Горіхи - джерело всіляких вітамінів і мінералів, необхідних шкірі, нігтям і волоссю. Зокрема, горіхи багаті на антиоксиданти і жирні кислоти, а також містять цинк, який відновлює структуру нігтів.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий манікюр: чи можна дітям фарбувати нігті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути