субота, 01 квітня 2017 10:30

Як дитині перебороти страх перед водою
5

Заняття плаванням мають бути систематичними, щоб перейшли у звичку
Фото: Софія Задорожна
На початку варто займатися плаванням 3-4 рази в тиждень. Потім можна зменшити до 2-3 разів.
Щоб здолати страх перед водою, достатньо кількох занять у теплому басейні.
Щоб здолати страх перед водою, достатньо кількох занять у теплому басейні.
Щоб здолати страх перед водою, достатньо кількох занять у теплому басейні.

Щоб здолати страх перед водою, достатньо кількох занять у теплому басейні. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів тренер Сергій Стецькович із львівського аквапарку "Пляж".

"Температура води у басейні має бути 29-30 градусів. Від холоднішої перелякана дитина ще більше напружиться, а тепліша додасть навантаження на серце, - говорить Сергій. - Краще, коли дитина вчитиметься в неглибокому басейні, коли відчуватиме під собою дно. Це додасть упевненості".

Заняття мають бути систематичними, щоб перейшли у звичку. На початку варто займатись 3-4 рази в тиждень. Потім можна зменшити до 2-3 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка сфотографувала 2-річну доньку поруч із смертельно отруйною змією

Кілька років поспіль львів'янин 10-річний Андрій Жміль боявся води. Аквафобія з'явилась, коли батько вирішив навчити його плавати за народним методом - на озері кинув сина одразу на глибину.

"Я тоді так сварилась на чоловіка. Мало дитину не втопив. Та ще й сміявся, що метод перевірений, батько його так навчив плавати, - розповідає мати Олена Жміль. - З того часу син глибше, ніж по пояс, у воду не заходив. Навіть коли відпочивала два тижні на морі, страх перед водою не зник. Ми нічого з тим не робили. Думали, боїться – переросте. Але малий просто марив аквапарком, мріяв спуститись з найвищої гірки. А коли пішли туди, він лише чекав всіх внизу. Вирішили знайти йому толкового тренера".

Переглянувши всі басейни у Львові, родина зупинилась на тренувальному в аквапарку "Пляж". Тренер Сергій Стецькович обіцяв навчити його плавати буквально за кілька занять.

"За 8 років роботи в аквапарку не раз боролися зі страхом дітей перед водою. Головне у цій справі не поспішати, - каже тренер. - Раніше було легше вчити дітей плавати. Вони вміли добре тримати рівновагу, мали кращу координацію рухів. Бо більше рухалися і гуляли на вулиці. Теперішні діти інші. Коли я прошу покрутити рукою вперед, половина групи крутить назад. До кожного треба шукати підхід".

Найкраще здолати аквафобію допомагає гра.

"Ми стрибаємо, кидаємо м'яча, заходимо з дітьми у воду, тримаємо їх за руку. Дитина навіть не помітить, як пірне чи відірветься від бортика", - пояснює Сергій.

Андрій Жміль вже на другому занятті приєднався до інших дітей в групі. Плавав з додатковим захистом. А через місяць на рівні з іншими плив у басейні 2-метрової глибини.

Мережу підкорює новий відеохіт із реакцією дитини на першу стрижку. Герой ролика здивував усіх. Йому процес видався смішним. Поки перукар робив малюкові зачіску, той не переставав сміявся.

Зараз ви читаєте новину «Як дитині перебороти страх перед водою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути