четвер, 26 лютого 2009 18:32

За добудову квартир пропонують доплатити

— У листопаді 2004-го заплатив будівельникам 3 тисячі 742 гривні. А Фонд сприяння молодіжному будівництву — 117 тисяч 240 гривень, — розповідає черкащанин 34-річний Володимир Миндра. Чоловік працює інженером у місцевому товаристві "Текс". — Будинок і нині зводять. Тепер сказали, що треба доплатити ще майже 200 тисяч.

2004 -го Державний фонд сприяння молодіжному будівництву дав безвідсоткові кредити чотирьом черкаським сім"ям для будівництва квартир у багатоповерхівці по вул. Героїв Дніпра, 25. Відповідно до тристоронньої угоди між будівельною компанією "Інтербуд", Фондом і позичальниками зведення житла мало завершитися 2006 року. Але його будують і досі.

— В угоді передбачено, що розрахунок за квартиру здійснюватиметься відповідно до її остаточної вартості, — каже заступниця гендиректора "Інтербуду" Анна Гончаренко, 48 років. — Будівництво у строк ми не завершили, бо, крім згаданих чотирьох квартир, фонд мав оплатити зведення ще 32. Та гроші не надійшли. Це й стало причиною затримки будівництва та зростання собівартості житла.

Торік у грудні фонд запропонував чотирьом родинам безвідсоткові кредити на доплату фактичної собівартості. Три відмовилися.

— Я всі зобов"язання виконав, — переконаний Володимир Миндра. Чоловік відстоюватиме свої права в суді. — Збільшення остаточної вартості передбачено в разі розширення площі житла.

У будівельній компанії повідомили, що сім"ям, які відмовилися від доплати, повернуть гроші.

Зараз ви читаєте новину «За добудову квартир пропонують доплатити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути