Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2009 20:45

Випускний вечір обійдеться мінімум у дві тисячі гривень

Автор: фото: Юлія ІЛЬЧЕНКО
  Перукар салону краси ”Єва” Галина нарощує волосся черкащанці Олені. Випускниця каже, високої зачіски на бал робити не буде. Хоче простої та гарної укладки
Перукар салону краси ”Єва” Галина нарощує волосся черкащанці Олені. Випускниця каже, високої зачіски на бал робити не буде. Хоче простої та гарної укладки

"Щоб відмітити цього року випускний вечір, батькам треба витратити мінімум дві тисячі гривень, — каже випускниця 17-річна Аліна Коваленко. — Тільки за сукню доведеться віддати тисячу. Туфлі купили за 400, так само — за манікюр і зачіску. Ще колготки, біжутерія, квіти, щонайменше гривень на двісті".

Попри кризу випускники на святі не економлять. Аліна, як і більшість її подруг, почала готуватися до випускного з лютого.

Особливою статтею видатків випускниць завжди були зачіски. Черкащанка 17-річна Олена хотіла мати довге волосся. Дівчина роздивляється в дзеркалі свою нову зачіску й не може стримати радості.

— Дві години тому в Лєни було каре. Після роботи наших майстрів вона має шикарну довгу стрижку, — каже Галина, бренд-технолог із нарощування волосся, перукар салону краси "Єва". — Сьогодні ми наростили їй 50 прядей. Перед самим випуском зробимо ще 50. Тоді її волосся буде більш густим і красивим.

У "Єві" волосся нарощують ультразвуковим методом.

— Це швидкий і найбільш якісний спосіб, — переконує майстер. — І, найголовніше, нешкідливий для волосся та шкіри голови.

Для нарощування використовують ультразвуковий апарат. До коріння волосся спеціальною капсулою кріпиться донорське волосся. Ультразвукові хвилі апарату через приєднані до нього щипці-аплікатор діють на капсулу. Місце з"єднання волосся з донорським не видно зовні й не відчувається на дотик.

Гарячі ножиці під час стрижки "запаюють" зріз кожної волосини

У середньому один локон коштує 30 грн. Нарощене волосся триматиметься близько восьми місяців. Особливого догляду не вимагає. Його можна фарбувати, крутити, підрізати. До нього застосовують ті ж косметичні засоби догляду, що й для природного волосся.


Анна Якименко вп"яте приходить на стрижку гарячими ножицями. Такий спосіб лікує волосся від випадіння.

— Люблю експериментувати, — каже вона. — Фарбувалася у русий колір, у чорний. Робила хімічну завивку. Урешті волосся втратило природний вигляд, почало випадати. Подружка порадила спробувати стрижку гарячими ножицями, що практикує салон краси "Флэмп" по вулиці Гагаріна, 77 у Черкасах. Після третьої стрижки волосся практично перестало випадати, стало живішим.

Під час звичайної стрижки зріз волосини кілька діб є "відкритим". Волосся втрачає вологу й стає ламким.

— Гарячі ножиці під час стрижки "запаюють" зріз кожної волосини, — пояснює перукар салону "Флэмп" Ірина Фірманюк. — Волога, білки, вітаміни й амінокислоти залишаються в середині волосяного стержня.

Після чотирьох-п"яти стрижок цим методом під дією внутрішнього тиску волосся стає однаковим по товщині від кореня до кінчика. Тож об"єм волосся збільшується вдвічі. Якщо регулярно застосовувати гарячі ножиці, волосся перестає випадати. Стає міцним, товстим, блискучим та еластичним.

На вигляд гарячі ножиці подібні до звичайних. Лише мають під"єднаний мінікомп"ютер, що підлаштовує оптимальну температуру поверхні лез під тип волосся.

Біотату тримається два тижні

18-річна Ілона на випускному хоче бути особливою. Вона прийшла до черкаського салону краси "Еллада" обрати малюнок для біотату.

— Біотату — це тимчасове тату, — пояснює 27-річна Богдана, візажист салону "Еллада" на вул. Горького, 62/1. — Його роблять на весілля, випуски, корпоративи, навіть для відпочинку на морі.

Спеціальною ручкою на тілі проводять контур. Він заповнюється біоклеєм, поверх якого посипається глітером — блискучою пудрою. Процес накладання тату триває від 10 хв. Вартість процедури — від 30 грн. Таке тату не завдає шкоди шкірі й тримається до двох тижнів. Його можна позбутися й раніше — досить намилити й потерти мочалкою.

— Найчастіше клієнти хочуть бачити на своєму тілі квіти, метелики або абстрактні візерунки, — каже візажист. — Їх зображують на плечах, руках, у зоні декольте. Іноді, накладаючи тату, імітують прикраси.

Зараз ви читаєте новину «Випускний вечір обійдеться мінімум у дві тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути