понеділок, 12 грудня 2011 07:45

"Уманьхліб" до свят випікає подарункові пряники та калиту

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Інженер-технолог Юлія Якименко показує пробну випічку калити. Придбати першу калиту можна буде у неділю, 11 грудня, на Центральному ринку в Умані
Інженер-технолог Юлія Якименко показує пробну випічку калити. Придбати першу калиту можна буде у неділю, 11 грудня, на Центральному ринку в Умані

Підприємство "ТК "Уманьхліб" готує своїм покупцям солодкі подарунки. Напередодні новорічних свят пекарі виготовляють не лише солодкі ласощі для всієї родини, а й подарункові пряники. До вечорниць на Андрія, які традиційно святкують в Україні 13 грудня, на підприємстві випікають українську калиту.

— Минулого року зробила подарунок для колег. На корпоративне святкування на Андрія замовила калиту. Всім сподобалася, — розповідає уманка Наталія Дрозд, 35 років. Спілкуємося у фірмовому магазині підприємства по вул. Леніна.  — Додому беру вже кілька років. У нас бабуся завжди калиту пекла. Я теж люблю домашню випічку, але не вистачає часу. А тут є така можливість купити справжню смачну калиту і не витрачати час на кухні. Думаю, жінки мене розуміють. Сама ще й не так вдало спекти можеш.

Мирослава Подолинна, 29 років, на Миколая купуватиме дітям пряники.

— До цукерок, які кладу під подушку, візьму своїм хлопчикам ще й пряників. У них смак, як колись у моєму дитинстві. Діти їх люблять. До Різдва купуємо разом з іншими гостинцями пряники і нашим похресникам.

Головний технолог підприємства говорить, що до новорічних свят на "Уманьхлібі" готуються заздалегідь.

— П'ятий рік підряд новорічні святкування у нас починаються зі свята Андрія, — розказує головний технолог Надія Алтуніна, 52 роки. — Калиту печемо за всіма традиціями. Рецепти шукала у давніх книжках. Довелося перечитати багато літератури, доки знайшла. Оздоблюємо її, як наші предки сотні років тому, — рослинним орнаментом. Кожна квіточка чи листочок не просто так на калиті. Вони несуть добробут, радість і позитив у кожну родину. Андріївські вечорниці влаштовують не тільки в школах та дитячих садках. Останні роки в цей день проводять корпоративи. На них беруть калиту окремим замовленням. Вагою до двох кілограмів.

Пряники також печуть за старовинною рецептурою, вони не містять консервантів чи розпушувачів. Тому не тільки гарні на вигляд, а й корисні

— Спеції використовуємо натуральні, зокрема корицю, імбир та бадан. Зараз мало хто випікає з ними. Пряники мають різноманітну форму — це і котики, і ведмедики, і зайчики, і дракончики. Діти дуже радіють таким солодощам, — каже Надія Андріївна.

Замовити калиту можна будь-якої ваги. Оздоблення теж дозволяють обрати самостійно. Зробити це можна в усіх фірмових магазинах підприємства чи безпосередньо на заводі.

До Нового року на підприємстві планують випустити святково прикрашені торти, а також збільшити випуск солодощів.

— Для нас велике щастя, коли наша продукція приносить радість у домівки покупців, — ділиться голова правління підприємства Олександра Бевз. — Ці солодощі принесуть гарний настрій у свята до кожної родини. Адже на нашому підприємстві працюють люди для людей.

ЗАТ "ТК "Уманьхліб" міститься за адресою: 20300 м. Умань, вул. Піонтковського, 3,

Тел./факс 0(4744) 3 83 56,

3 87 66, 5 95 27, 0(63) 463 15 14

Зараз ви читаєте новину «"Уманьхліб" до свят випікає подарункові пряники та калиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути