понеділок, 24 вересня 2012 00:30

У 200-му окрузі лідирує опозиція

За соціологічним опитуванням, проведеним групою незалежних соціологів "Вільний вибір", в окрузі №200 лідирує Об'єднана опозиція. Опитування робили в кінці серпня — на початку вересня 2012 року. До складу округу входять Умань, Уманський, Христинівський, Монастирищенський і частина Тальнівського районів.

— Опитування показало, що відсутність значного поліпшення якості життя людей, невирішені проблеми з працевлаштування дозволяють Партії регіонів тримати свої 14% голосів прихильників, — коментує дослідник Ірина Кузьменко. — Їй та її представникам в окрузі доведеться чимало попрацювати, щоб не тільки підвищити рейтинг партії, але й свого кандидата-мажоритарника.

За словами експерта, створення об'єднаної опозиційної сили групою партій схвально сприйняли жителі всіх районів.

— Це дозволило під добре відомим і стабільним іменем, "Батьківщина" сьогодні розраховувати на більш, ніж половину голосів виборців в окрузі, — коментує Ірина Кузьменко. — Більшість респондентів відгукнулися схвально про роботу опозиції в їхніх населених пунктах.

Досить високими є рейтинги націоналістичної партії "Свобода" — 7,10%. Її підтримують ті, хто хоче різкіших дій у боротьбі з владою. УДАР міг би мати вищий рейтинг після виборів у разі об'єднання з опозицією. Партія ще буде проходити, очевидно, нелегкий шлях свого самовизначення. Зараз їх підтримують 4,10%. Решта партій, суттєво на розташування сил не впливають, імовірність перемоги їх та їхніх кандидатів мала.

На запитання: "Кому з кандидатів ви віддали б свій голос, якби вибори були сьогодні?" виборці більшістю голосів відповіли — за єдиного опозиційного кандидата Максима Полякова. Він отримав 39,2% голосів. Це насамперед через високий рейтинг Об'єднаної опозиції в цілому. Крім того, він місцевий, живе і працює в Умані, що має важливе значення для виборців.

Другу позицію в рейтингу посідає самовисуванець Вадим Ващенок — 15%. Підтримку його кандидатури можна пояснити тим, що він не проявив себе з негативного боку на окрузі. Третю позицію займає комуніст Віктор Роєнко — 10,10%. Його електорат є стабільним, оскільки кількість прихильників комуністів із роками не змінюється.

Дослідники запланували проведення серії опитувань. Це є першим.

Зараз ви читаєте новину «У 200-му окрузі лідирує опозиція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути