Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2010 18:21

"Своя" лавка коштуватиме півтори тисячі гривень

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Білі лавки на пірсі біля Річкового порту в Черкасах. Поряд встановили ліхтарі у вигляді чайок. Подібні ліхтарі мер міста Сергій Одарич бачив у Швеції. Місце з лавками біля Дніпра популярне у черкащан
Білі лавки на пірсі біля Річкового порту в Черкасах. Поряд встановили ліхтарі у вигляді чайок. Подібні ліхтарі мер міста Сергій Одарич бачив у Швеції. Місце з лавками біля Дніпра популярне у черкащан

Міський голова 43-річний Сергій Одарич закликав черкащан у своєму інтернет-щоденнику купувати і встановлювати в парках іменні лавки. Пропонує прикріплювати таблички з іменем і прізвищем благодійника та побажаннями місту. Заявки на виготовлення та встановлення лавочки охочі можуть залишити у блозі Одарича в Інтернеті —

http://sergiyodarych.livejournal.com. Або звертатися в комунальне підприємство "Дирекція парків".

— Розпочнемо з облаштування алей парку Ювілейного. Лава коштує півтори тисячі гривень. У суму входить виготовлення таблички і встановлення лави. Уже чотири знайомі родини бажають зробити подарунок рідним Черкасам, — пише Сергій Одарич.

— Я теж замовив лавку. Напис на ній буде: "Місту від сім"ї Радуцьких", — каже "ГПУ" керівник "Дирекції парків" 39-річний Олександр Радуцький. — Є хлопець, який зробить напис на честь коханої. Дехто напише "Із любов"ю до міста". Аби замовити лавку, треба перерахувати гроші на Дирекцію парків, аби ми її взяли на баланс. Далі замовляємо лавки з написами, платимо за роботу. В Ювілейному хочемо встановити таких із півсотні.

Ідея належить доньці мера Наталі

— Зараз найкращі лавки в Черкасах — на пірсі біля Річпорту. Чисті, не помальовані, пофарбовані в біле. Зручні, зі спинкою, — каже жителька мікрорайону Митниця 54-річна Лідія Ткаченко. — Там гарно відпочивати. Ідея мера — хороша. Але треба, щоб і за Долиною троянд уздовж Дніпра поставили. Щовечора там багато людей гуляє, а сісти нема де.

Ідея належить доньці мера Наталі, 18 років. Вона рік навчалася в коледжі міста Портланд, штат Орегон, США. Сфотографувала там парк із лавками та спонсорськими написами на них.

Скептики вважають, що іменні лавки довго не простоять. "Якби ще біля них ставили охорону, було б узагалі прекрасно! Учора ходив парком, той що біля літака, не міг знайти нормальну лавку зі спинкою!" — пише відвідувач інтернет-щоденника Сергія Одарича.

Доріжки в парках всипали гравієм

З ініціативи Сергія Одарича з 2007 року доріжки в парках міста всипали гравієм. 2010 року з подачі мера вздовж Дніпра встановили оригінальні ліхтарі. Вони направляють світло вгору, на металеву поверхню. Через це освітлюють більше території. Після поїздки в місто Мальме в Швеції мер почав встановлювати цьогоріч на вулицях Черкас металеві конструкції із квітниками.

Зараз ви читаєте новину «"Своя" лавка коштуватиме півтори тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути