Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 06:00

Провладний кандидат агітує за себе за допомогою адмінресурсу

Автор: Фото з сайта www.remarka.net.ua
  У селі Топилівка на Чигиринщині Олексій Головко урочисто вручав ”Шкільний автобус”, придбаний за рахунок держбюджету. При цьому кандидат стверджував, що йому ”не соромно йти до людей”
У селі Топилівка на Чигиринщині Олексій Головко урочисто вручав ”Шкільний автобус”, придбаний за рахунок держбюджету. При цьому кандидат стверджував, що йому ”не соромно йти до людей”

Кандидата в народні депутати від Партії регіонів у 195-му виборчому округу Олексія Головка в черговий раз підловили на використанні під час агітації адмінресурсу. До складу округу входять Драбівський, Чорнобаївський, Чигиринський райони та Соснівський район міста Черкаси.

Колегія суддів Київського апеляційного суду за позовом партії "УДАР Віталія Кличка" визначила, що ряд статей на веб-сайті Чигиринської районної державної адміністрації та Чигиринської райради є політичною рекламою і, відповідно, передвиборною агітацією. Суд визнав протиправними дії райдержадміністрації та районної ради щодо втручання у виборчий процес. Та зобов'язав відповідачів видалити ці матеріали зі свого сайта.

7 вересня на інтернет-ресурсі була розміщена публікація "Мені не соромно йти до людей, бо я завжди відстоював і буду відстоювати їх інтереси" з ознаками передвиборної агітації.

Стаття містить інформацію про намір Олексія Головка балотуватися в депутати від Партії регіонів з обіцянками виборцям поліпшити їхнє життя. Кандидат у робочий час і за підтримки місцевого адмінресурсу агітував за себе перед виборцями села Топилівка. Супроводжували його на цьому заході голова Чигиринської РДА Олександр Цисаренко та голова села Михайло Крамаренко. Зазначимо, Олександр Цисаренко водночас є головою районної організації Партії регіонів. Під час зустрічі також вручили шкільний автобус, придбаний за рахунок державного бюджету.

Ще один матеріал агітаційного характеру був розміщений на сайті чигиринської влади 10 вересня. У статті під назвою "Кубок голови Партії регіонів" ішлося про проведення чемпіонату голови районної організації Партії регіонів з футболу та про вручення ним кубка та грошової винагороди. Олександр Цисаренко очолює районну організацію "Регіонів" і Чигиринську РДА. У статті були розміщені фотознімки із символікою партії.

Провладного кандидата Олексія Головка вже не раз ловили на порушеннях виборчого законодавства. Так, у переддень Дня незалежності він у робочий час проводив свою презентацію як кандидата в Драбівському центрі культури і дозвілля. При цьому в приймальні кандидата Олексія Головка, який є до того ж заступником голови Черкаської облдержадміністрації, повідомили, що він не перебуває у відпустці.

У таких заходах кандидата юристи вбачають порушення.

Як повідомив у статті "Кандидат від ПР і заступник губернатора залучає до агітації своїх підлеглих", розміщеній на сайті "Прочерк", керівник юридичної служби Черкаської обласної організації Комітету виборців України Сергій Пасічник, кандидат порушує закон відповідно до статті 74 пункту 21 Закону "Про вибори народних депутатів України". А саме залучає до агітації за себе своїх  підлеглих. Порушена тут і стаття 68 цього ж Закону, де йде мова про те, що повідомлення про діяльність посадових осіб не повинні містити коментарів агітаційного характеру, а також матеріали про їхні дії як кандидатів, тобто слід розмежовувати одне від іншого.

За матеріалами сайтів procherk.info та remarka.net.ua

Зараз ви читаєте новину «Провладний кандидат агітує за себе за допомогою адмінресурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути