Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 07:00

При університеті створили бізнес-інкубатор

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  На відкритті бізнес-інкубатора в Умані (зліва направо): підприємець Анатолій Подольський, заступник мера Умані Максим Поляков та завкафедри економіки підприємства, фінансів та туризму Уманського педуніверситету Анатолій Музиченко
На відкритті бізнес-інкубатора в Умані (зліва направо): підприємець Анатолій Подольський, заступник мера Умані Максим Поляков та завкафедри економіки підприємства, фінансів та туризму Уманського педуніверситету Анатолій Музиченко

Перший в області бізнес-інкубатор відкрили у День знань на базі Уманського педагогічного університету ім. Тичини. Він даватиме можливість молодим підприємцям розпочати власну справу. Отримати допомогу зможуть не лише студенти вузу, а й узагалі молодь міста.

— Бізнес-інкубатор у наш час — шанс для молодих людей, які хочуть започаткувати свій бізнес, але не мають достатньо коштів та досвіду, — розповідає Анатолій Музиченко, доктор економічних наук, завідувач кафедри економіки підприємства, фінансів та туризму Уманського педагогічного університету. — Із бізнес-інкубатора підприємці вийдуть цілком самостійними.

У закладі можна отримати безкоштовний офіс, необхідну комп'ютерну техніку та консультації фахівців. Поради даватимуть як викладачі університету, так і провідні економісти, юристи й фінансисти міста. Завдяки співпраці з місцевими підприємцями центр оснастили сучасною технікою та новими меблями.

— Наші фахівці допоможуть людині навіть тоді, коли в неї немає ні бізнес-плану, ні проекту, ні фінансування, а є лише ідея. Бізнес-інкубатор має кілька напрямків роботи — туристична діяльність, реальний сектор економіки та фінансово-кредитний, — говорить директор Інноваційного бізнес-інкубатора Катерина Хайбулаєва, 22 роки.

Заклад створили з ініціативи Сергія Тулуба. Навесні на одній із колегій він дав доручення вивчити це питання. В Умані таке починання підтримав мер міста Юрій Бодров. Його заступник з економічних питань Максим Поляков із ректором педагогічного університету Наталією Побірченко почав утілювати інноваційний проект у життя.

— Ідею губернатора про створення такого сучасного закладу до нас приніс Максим Поляков. Він не лише працює на благо міської громади, а й займається науковою діяльністю у сфері економіки. Це професіонал, людина, яка справді турбується про уманців, приваблює інвестиції. Нещодавно він здійснив проект із залучення київських інвесторів до вивозу сміття та прибирання міста. Це людина, яка мислить по-сучасному. Разом ми доклали максимум зусиль, щоби створити бізнес-інкубатор. Лише завдяки тісній співпраці міської влади й нашого університету вдалося отримати такий результат. Готові ділитися досвідом, — говорить Музиченко.

На відкриття бізнес-інкубатора до Умані завітав Сергій Тулуб. Губернаторові сподобалася ідея, й він запропонував уманцям поділитися досвідом на рівні області. Сергій Борисович гідно оцінив наполегливість та енергійність тих, хто брав участь у створенні бізнес-інкубатора.

— Це позитивний крок у розвитку економіки області, — зазначив Сергій Тулуб.

Водночас сказав, що є проблеми із залученням кредитів для фінансування проектів бізнес-інкубатора. В університеті працюють над питанням інвестицій.

При бізнес-інкубаторі створили юридичну клініку. Фахівці у галузі права надаватимуть безкоштовні консультації не лише молодим підприємцям, а й іншим уманцям.

Зараз ви читаєте новину «При університеті створили бізнес-інкубатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути