понеділок, 28 листопада 2011 07:30

Новий закон про вибори спрямований на консервацію режиму Партії регіонів

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Дмитро Личко: ”На цих виборах ми робитимемо ставку на потужних кандидатів по мажоритарних округах”
Дмитро Личко: ”На цих виборах ми робитимемо ставку на потужних кандидатів по мажоритарних округах”

— Прийняття нового закону "Про вибори народних депутатів України" спрямоване на консервацію чинного режиму Партії регіонів та її сателітів. Це прямий шлях до тотального контролю над законодавчою владою за допомогою прокуратури, судів, міліції, криміналітету й олігархів, — вважає Дмитро Личко, голова Черкаської обласної організації політичної партії "Україна Майбутнього".

Чому новий закон вигідний Партії регіонів?

— Їй на руку повернення змішаної системи обрання парламенту. Доказом цього можуть бути місцеві вибори-2010, які показали, що мажоритарні округи й допомогли Партії регіонів сформувати більшість у Черкаській обласній раді. Завдяки пропорційній системі Партія регіонів змогла набрати 29 відсотків голосів, але в підсумку отримала 55 відсотків завдяки перемозі "регіональних" мажоритарників практично по всіх округах.

Чи є користь для опозиційних партій?

— Підняття прохідного бар'єру з 3 відсотків до 5 вигідне "Батьківщині" та "Фронту змін", адже зневірені громадяни шукатимуть у списках знайомі назви опозиційних партій. Деякі їх представники заявили, що це перемога опозиції та влади над тими громадянами, яких не влаштовують представлені в парламенті партії. На їхнє переконання, це перемога опозиційних сил та більшості над молодими партіями, які об'єднують свої сили не навколо одного лідера, а навколо певної ідеології.

Для себе бачите позитив?

— Єдиний позитивний момент цього закону — він показує, хто є хто, і змушує об'єднуватися парламентські партії, не залучені до цієї змови. Але ми не засмучуємося і не зневірюємося, тому що вибори-2012 — це не кінцева мета для нас. На цих виборах ми робитимемо ставку на потужних кандидатів по мажоритарних округах і водночас будемо продовжувати розвивати партійну структуру та доносити до громадян ідеологію партії "Україна Майбутнього". Наша політична сила не дасть так легко здобути перемогу і піде на вибори та спонукатиме інші політичні партії до об'єднання.

Зараз ви читаєте новину «Новий закон про вибори спрямований на консервацію режиму Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути