Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 00:45

На пляжі видають шезлонги й рушники

Автор: фото: Інна Іщук
  Відпочивальники засмагають на пляжі спорт-готелю ”Селена” у Черкасах. Туди приїздять в основному кияни
Відпочивальники засмагають на пляжі спорт-готелю ”Селена” у Черкасах. Туди приїздять в основному кияни

Єдиний у Черкасах платний пляж розташований біля спорт-готелю "Селена". У цьому місці відпочинку видають шезлонги й рушники. Можна замовити офіціанта.

Маршруткою №26А їду до кінцевої зупинки. Проїзд на 50 коп. дорожчий, ніж по місту. Біля воріт комплексу двірник у синій сорочці вивозить сміття. Запитую, як пройти на пляж.

— Ідіть прямо, а там по викладеній деревом доріжці, — махає рукою.

— А він платний? — запитую

— А, то ти тут перший раз? Підійди до нього, — киває на чоловіка з бейджиком "Іван, швейцар", що сидить за столиком біля воріт.

Відпочинковий комплекс обгороджений невисоким кам'яним парканом, простягається вздовж берега приблизно на кілометр. Біля входу чоловік у білих шортах і футболці видає відпочивальникам шезлонги й рушники.

— Пляж коштує 50 гривень. Дітям до 12 років можна купатися безкоштовно, — розповідає матрос Володимир Ганієв, 22 роки. Він стежить за порядком на пляжі. — Щодня прибираємо. Самі бачите: усе культурно, цивілізовано. З восьмої ранку я вже на місці, зустрічаю гостей. Працюю тут до дев'ятої вечора. Якщо хтось хоче залишитися, можна влаштувати.

По правий бік від нього — сміттєвий бак і місце для куріння.

— Можна замовити офіціанта. Є де переодягнутися, прийняти душ. Туалети лише на території відпочинкового комплексу. Я назвав би наш пляж одним із кращих у Черкасах, — каже Володимир. — Розумію, що він платний, але таких послуг немає ні на Центральному пляжі, ні на якомусь іншому черкаському. Тут ти заплатиш і знаєш, що ногу не поріжеш, нічого не заженеш. Речі ніхто не вкраде, бо я за цим усім дивлюся.

О 15.00 у неділю на пляжі зо 20 осіб. Підходжу до найбільшої компанії.

— Ми тут уже вдруге. Перший раз були на майські свята, — розповідає киянин Ігор Степурін, 34 роки. — Тільки тоді погода була несприятлива для плавання. Лише рибачили.

Цікавлюся, скільки коштує триденний відпочинок на сім'ю.

— Тисячу доларів, — не задумуючись відповідає Євгеній Ламаш, 34 роки. — Це з дорогою, проживанням, ресторанами та тенісними кортами. Коротше, якщо користуватися всім, що захочеш.

— Та ні! Це щось ти загнув, — починає сперечатися Ігор. — Проживання — 2600, ресторани — тисяча. Коротше, десь п'ять тисяч гривень на три дні. Скромнішими треба бути, а то сидять мохіто п'ють. У Києві взагалі немає нормальних пляжів. А ті, що є — дорогі. Такий коштує 400 гривень за вхід.

Більшість людей засмагають, лише кілька чоловік купаються.

— Здесь хороший пляж, но как сюда приедет обычный черкащанин? На маршрутке? Это скоко ехать. Я вообще не представляю, как сюда добираться на маршрутке, а за пляж платить деньги. А еще покушать: и своего же ничего нельзя привезти. Это не очень доступно для среднего черкащанина, — каже черкаска Юлія Горбаткова, 31 рік.

Скраю пляжу помічаю двох рибалок.

— Рибачить можна безплатно, а щоб відпочивати — треба заплатити, — знімає з вудки красноперку Валерій Кліманков, 64 роки. — Чи дорого? Та дивлячись для кого. Для пенсіонера — да, а для хлопців, які приїжджають на красівих машинах, типу БМВ, то для них нормально.

 

При вході є безкоштовний туалет

В Умані платний пляж знаходиться на околиці біля кар'єру Карпівка. За вхід правлять 3 грн., щоб заїхати автомобілем треба заплатити 25.

— Це не зовсім пляж, але людей тут буває багато, — каже охоронець Віталій Стражнюк, 21 рік. — Вода чиста. Шашлик пожарити можна.

Територія біля ставу огороджена. Там будують котеджне містечко. За кілька десятків метрів працює техніка, вантажівки возять землю, гамірно. Берег необлаштований для купання. Немає ні парасольок, ні шезлонгів, ні буйків, ні пологих спусків. Глибина в деяких місцях сягає 40 м.

— Гроші йдуть на прибирання території, — розповідає Микола Поліщук, 53 роки, директор товариства "Іскра". Йому належить територія котеджного містечка. — За планом будівництва є пляж. Територія буде закрита. Чи захочуть власники котеджів, щоб хтось купався на їхній території — питання не до мене.

При вході на територію є безкоштовний туалет. Дістатися до пляжу можна пішки або на таксі. Автобус їздить рідко.

 

Зараз ви читаєте новину «На пляжі видають шезлонги й рушники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути