Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2011 06:45

Іменні лавки рік простояли без пошкоджень

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  У Ювілейному парку в Черкасах на лавочці від родини мера Сергія Одарича відпочивають Ярослава Лисенко (ліворуч) і Ірина Пишна
У Ювілейному парку в Черкасах на лавочці від родини мера Сергія Одарича відпочивають Ярослава Лисенко (ліворуч) і Ірина Пишна

Підприємствам і відомим у місті людям знову пропонують дарувати Черкасам лавки. Торік у червні в парку Ювілейний та на пірсі біля Дніпра в Черкасах встановили сім іменних лав.

Ідею міському голові підказала його донька Наталія, побачила подібне у США. У вівторок ідемо перевіряти, в якому стані лавки.

Після 18.00 у парку Ювілейний досить людно. П'ять іменних лавок розташовані біля спуску до Дніпра.

На одній із них сидить підприємець 60-річний Анатолій Коваленко. Збоку на спинці прикручена шурупами табличка з нержавіючого металу. На ній написано: "Рідному місту. Родина Філіпових".

— Приїхав після роботи подихати парковим повітрям і відпочити. На такій лавці зручно сидіти, можна спиною спертися. На табличку й не звернув уваги. А це ви Філіпови?

На сусідній лавці від родини Згіблових розмовляють дві подруги-пенсіонерки.

— Щойно табличку прочитали. Цих людей не знаємо. Лавки зручні, що тут можна сісти й чотирьом, наприклад, якщо це батьки з дітьми, — каже 57-річна Ірина Михайлівна. — Ми корінні черкащанки. Це наш парк, гуляємо в ньому з 16 років. Як тільки його створили. Спочатку з кавалерами, потім із дітьми, тепер удвох. Раніше в парку були теж лавки, але звичайні.

— А вона ще й підписана? — дивуються 33-річний Ярослав Вівчар із Жашкова з колегою Наталею. Читають, що лавка подарована родиною Радуцьких. — А хто це такі?

П'ята лавка вільна, хоч напроти біля огорожі стоїть гурт молоді. На спинці  вигравірувано: "Масічка, я тебе кохаю. Твій Лессе."

Неподалік — чотири нові альтанки. В одній написано білою фарбою "17 школа рулит", "Позвони и я приду", "Слыш, Вань, я тебя ненавижу".

На пірсі в мікрорайоні Митниця за 30 м від Дніпра розташовані дві іменні лавки від підприємств "Захист рослин" і "Еліт-транс". Ще понад 10 встановило комунальне підприємство "Дирекція парків". Його працівниця 64-річна Ольга Гришкова щоранку прибирає територію.

— Найбільше сміття після ночі, коли молодь гуляє. Із рибаками я домовилася, то вони вже вкидають в урни. Хтось узимку був урни потопив у Дніпрі, то майже всі вже витягли, — Ольга Олексіївна тягне повний віз сміття. — Лавки не чіпають.

Зараз ви читаєте новину «Іменні лавки рік простояли без пошкоджень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути