четвер, 18 лютого 2010 20:47

Господаря каналізаційного люка шукали місяць

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Біля дитсадка №89 у Черкасах близько місяця відкритий каналізаційний люк. Довго не могли з’ясувати кому  він належить. Щоб ніхто не провалився, обгородили кілками і кинули всередину  гілку
Біля дитсадка №89 у Черкасах близько місяця відкритий каналізаційний люк. Довго не могли з’ясувати кому він належить. Щоб ніхто не провалився, обгородили кілками і кинули всередину гілку

— Каналізаційний люк відкритий уже майже місяць і нікому немає діла. Він розташований якраз біля пішохідних доріжок. Сюдою ходять і на зупинку, і дітей із двох сторін водять у садок, — розповідає Ольга Василега. Жінка винаймає квартиру в будинку навпроти дитячого садка N89 у Південно-Західному районі Черкас.

— Я і сама дзвонила, і сусіди казали, що теж повідомляли. Через сніг, люк майже невидно. Спочатку, щоб бачили, що немає кришки, вкинули гілку з абрикоси. А тиждень тому уткнули в сніг чотири кілочки, а на гілку кинули смугасту стрічку.

Телефоную до диспетчера служби утримання будинків "Соснівська":

— Вам давали заявку про те, що біля дитячого садка відкритий каналізаційний люк?

— Так, заявка ще місячної давності. Наш майстер Добровольський послав туди бригадіра Артьоменка і той оглянув, — розказує диспетчер Людмила Рудик.— Каже, це не наш. Сказав мені передзвонити в тепломережі. Ось записано в журналі, що передано начальнику участка Дирикторенко Василю Івановичу. Він уже знає про цей люк і каже, це не тепломережовський, а якогось підрозділу.

За словами начальника районних тепломереж Василя Дирикторенка, люк розташований на прибудинковій території об"єднання співвласників багатоповерхових будинків "Строммашовець" на вул. Тараскова, 6 і 4.

— Люди телефонували на аварійно-диспетчерську службу. А звідти нам. Спочатку ніхто ж не міг розібратися, чиє воно. Мені на планьорці 8 лютого дали телефон керівника ОСББ Катерини Шевченко. Вона, якоби зверталася, їй пояснили, що траса знаходиться на їхньому балансі. Я майстра свого попросив, він із нею зв"язався. Запевнила, що вирішить питання, ми ніяких дій не приймали, — каже Василь Іванович.

— Я зразу повідомила "Теплокомуненерго" про зникнення кришки люка, — говорить 65-річна Катерина Шевченко. — Бачу, не закривають і не закривають. Я дзвоню знову. А там кажуть, що це не їхній. Дивуюся, ну як не ваш, це ж ваша теплотраса. Мені знайомий слюсар сказав, що не маємо права в неї лізти. Бо, не дай Бог, чого, то ми відповідатимемо. То я вже замовила кришку з бетону в "Теплокомуненерго" за 100 гривень. Сьогодні якраз тільки й подумала подзвонить, чи вже скоро привезуть.

Зараз ви читаєте новину «Господаря каналізаційного люка шукали місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути