Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 17:03

"Доходило до безумства. Дехто подавав заяви у 60 вузів"

До правил зовнішнього незалежного оцінювання готують зміни. На думку ректора Черкаського національного університету ім. Хмельницького Анатолія Кузьмінського і директора Міжрегіональної академії управління персоналом та Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу Миколи Зажирка, завдяки цьому вступна компанія пройде якісніше.

— Із профільного напрямку треба буде проходити не два, а три тести. Зокрема обов"язково з української мови. Максимально для вступу може бути 600 балів, плюс середній бал атестату в межах 200 балів, — каже Анатолій Кузьмінський. — Оця сума і визначатиме рейтинг абітурієнта. Другий позитивний момент — сертифікат дійсний три роки. Окрім того, ті, хто вчився у школах до незалежного тестування, тепер мають право вступити на заочне навчання без тестування. За співбесідою, чи екзаменом, то вже визначає заклад. Обмежиться кількість подання заяв у різні навчальні заклади. Це була профанація, що дозволяли подавали у скільки завгодно. Доходило до безумства. Дехто подавав заяви у 60 вузів на 20 чи 30 спеціальностей. Тепер можна обирати п"ять навчальних закладів, у кожному не більше як на три спеціальності. Абітурієнт вступатиме не на конкретну спеціальність, а обиратиме лише напрямок. А вже, будучи студентом, визначиться зі спеціальністю.

Микола Зажирко зазначає, що скоротять пільги для інвалідів:

— Останні два роки, як тільки починається вступна кампанія, здорові діти, щоб користуватися пільгами, стають "інвалідами". Були абітурієнти з максимальною кількістю балів, але їх не можна було зарахувати на навчання, бо на це місце претендував інвалід. Хоч і набрав мінімальну кількість балів.

Зараз ви читаєте новину «"Доходило до безумства. Дехто подавав заяви у 60 вузів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути