Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 18:15

Браконьєрів вистежували півроку

У суботу в Канівському районі міліція затримала групу мисливців, котрі тривалий час порушували правила полювання. Їх вистежували півроку правоохоронці й екологи.

Із шостої ранку 23 січня ловити порушників вирушила спеціальна група. У її складі — начальник лінійного пункту міліції пристані "Канів" Василь Кукса, державний інспектор охорони природи Черкаської області Микола Черняк, черкаські міліціонери-"беркутівці".

Сімох мисливців затримали близько 13.00 поблизу села Черниші Канівського району. Вони встигли підстрелити двох кабанів. Браконьєри мали маскувальні халати й білі маски з розрізами для очей, біноклі. Були озброєні рушницями з оптичним прицілом, ножами. Пересувалися на лижах.

Серед порушників жителі Канева, сіл Піщальники, Черниші й Потапці.

— Лише безумець або ж абсолютно аморальна людина піде на полювання у 27-градусний мороз і в час, коли категорично заборонене полювання на парнокопитних, — каже Микола Черняк, 52 роки. — Не розумію, як можна полювати на тварин, які зараз дуже потерпають від морозів і нестачі кормів.

Проти мисливців порушили кримінальну справу. Відразу після затримання захищати їх із Києва приїхав адвокат. За двох убитих кабанів доведеться сплатити штраф 20 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Браконьєрів вистежували півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути