Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 05:45

Арсеній Яценюк у Черкасах закликав підтримати опозицію

Автор: Надане прес-службою Арсенія Яценюка
  Голова Ради Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Арсеній Яценюк представляє у Черкасах кандидатів-мажоритарників
Голова Ради Об’єднаної опозиції ”Батьківщина” Арсеній Яценюк представляє у Черкасах кандидатів-мажоритарників

3 жовтня на Театральній площі Черкас з 17.00 збираються люди. За годину там має виступати голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

На площі сцена з двома великими екранами, агітаційні намети "Батьківщини". Ліворуч походжають кандидати-мажоритарники. Рівно о 18.00 починають виступати. На площі у цей час близько тисячі людей. Вони стоять навколо пам'ятника Шевченку, на сходах театру, біля наметів.

— Теперішня влада обіцяла нам показати "покращення вже сьогодні", "почути кожного". Ви відчули на собі це покращення? — звертається до присутніх кандидат у 195-му окрузі, колишній голова обласної ради Володимир Гресь, 50 років. — Де обіцяні дешевий газ, стабільні тарифи на електроенергію, комунальні послуги? Стогнуть усі, від простих селян до бізнесменів, які досі не можуть отямитися від "покращеного" Податкового кодексу. Тож не знаю, чи почули вони кожного, а от шо "послали", то це напевно.

О 18.30 на сцену підіймається Арсеній Яценюк, 38 років. Люди гучно аплодують. На екранах показують ролики про об'єднання опозиції.

— Ми об'єдналися, бо кожен із нас чудово усвідомлює, що наша перемога — це тільки ваше рішення, наша перемога — це тільки ваша позиція, наша перемога — це тільки ваш голос. Ваш голос на виборах 28 жовтня цього року. Ви, напевно знаєте про те, що у нас скоро вибори. І я так підозрюю, що ви здогадуєтеся, за кого на цих виборах треба голосувати. А за кого, як ви думаєте, — за опозицію чи ні?

— Да! — кричать люди.

— Дякую вам за те, що ви з першої хвилини висловили підтримку. Завдання на цих виборах — не просто щоб опозиція отримала 226 голосів. Завдання на цих виборах — змінити життя України і українців,  змінити життя кожного з нас. Щоб на наступний день після виборів, коли ви встанете, то самі собі сказали: ми знаємо, що ці хлопці прийшли з дуже чітким планом змін України, ці хлопці не зрадять, ми знаємо, що ці нові депутати думають про нас, працюють на нас. І ми знаємо, що вони чудово усвідомлюють свою відповідальність перед кожним українцем, який проголосував за Об'єднану опозицію. Та й навіть перед тими, які не проголосували, адже вони також українці і хочуть кращого життя. Для мене було дуже важливо приїхати на Черкащину. Адже звідси походять багато людей, які очолили список Об'єднаної опозиції, — Анатолій Грищенко, Микола Томенко. Це тим більше на нас накладає дуже високу відповідальність, тому що Черкащина домінує в списку Об'єднаної опозиції.

Розповідає про відвідини Юлії Тимошенко.

— Це вперше за рік, коли мені вдалося пробитися до Тимошенко і побачити її. Там інший світ. Не дай Боже, нікому з нас туди потрапити. Там охоронці, напевно, нащадки тих, які розстрілювали українців 1937-го. Вони й зовні подібні, у них навіть повадки такі. Тимошенко мені розповіла, що її чотири рази на день обшукують. Мене обшукали два рази. Це не просто принизливо, але я хоч мужик, мені все рівно, а вона — жінка. Але те, що я від неї відчув і побачив, — вона незламна, вона — не змінилася!

Перелічує першочергові кроки опозиції та закони, які ухвалюватимуть у новому парламенті:

— Наше перше рішення — це закон про порядок імпічменту президенту. У новому парламенті повинна бути почата процедура імпічменту Януковичу. У нас до нього не особисті претензії. У нас до нього претензії як до президента України. До президента, який підписав пенсійну реформу, підвищив пенсійний вік, який підписав закон про державний бюджет і збільшив витрати на себе до 4 мільйонів гривень на один день. До президента, який закриває школи і лікарні, до президента, який змінив Конституцію і захопив владу. До президента, який очолив не країну, а корупцію в нашій країні.

Присутні вигукують: "Геть Януковича!".

Опісля проводять телеміст із містами Тальне, Канів та Золотоноша. Люди запитують політика про дії опозиції щодо мови, пенсійного та земельного законодавства, пільг різним верствам населення.

— Я впевнений, що ви теж маєте віру, віру в майбутнє, віру в кожного в себе. Віру в нашу країну, в наших дітей, у краще життя українців. Віру в те, що завтрашній день може бути кращим. Що ми можемо отримати впевненість у нашому майбутньому. І я у вас прошу підтримки для Об'єднаної опозиції, — на завершення говорить Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Арсеній Яценюк у Черкасах закликав підтримати опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути