Ексклюзиви
пʼятниця, 28 травня 2010 15:53

Коханівського судять за побиття пам'ятника Леніну (ФОТО)

Сьогодні об 11 годині у Шевченківському райсуді Києва відбулось попереднє слухання у справі побиття Миколою Коханівським пам'ятника Леніну, що розташований в центрі столиці на Бессарабській площі. У ніч на 30 червня 2009-го Микола та ще четверо чоловіків з націоналістичних громадських організацій відбили кувалдою носа, бороду, вухо та руку пам"ятнику Леніну, що біля Бессарабської площі в Києві.

Засідання суду тривало півтори години. В залу суду журналістів не пускали, хоча офіційно засідання було відкритим.

"Сьогодні суд прийняв справу до розгляду, статус обвинувачених змінився на статус підсудних. Хлопці залишились на підписці про невиїзд. Поки всі на свободі. Ми будемо добиватись, щоб справу закрили. У нас є всі підстави для цього", - розповів кореспондентові адвокат Коханівського Сидір Кізін.

"Пам'ятник не є пам'яткою будь-якого значення. Він не охороняється державою. Є три укази Президента Ющенка, що він має бути демонтований. Цей пам'ятник мав бути знесений ще Київською міською адміністрацією. Ми знайшли дані, що пам'ятник Леніну незаконно зведений на Бессарабці: немає землевідводів, він не знаходиться ні в кого на балансі".

Микола виходить з приміщення в гарному настрої. Жартує, що вже звик до судових розглядів.

"Ця суддя справляла враження доволі професійної. Про будь-які наші пересування по країні ми маємо попереджувати суд, правоохоронні органи. Якщо минула влада не наважувалась нас обвинуватити, що ми пошкодили Леніна, виконуючи Указ Президента. То теперішня влада висунула нам обвинувачення, що ми перед нею винні. Держава вважає, що її громадяни, які борються з наслідками тоталітарного режиму для неї вороги", - обурився Микола Коханівський. Він додає, що після того, як він вийшов із Лук'янівського СІЗО, кілька разів помічав, що за ним стежать.

Тиждень тому в пресі та націоналістичних колах з'явились чутки, що у Миколи після ув'язнення позеленіли та почали німіти руки. Коханівський говорить, що відпочив і підлікувався.

"Не мав відпочинку з початку 2003 року. Тому мені було необхідно відпочити. Зараз із моїм здоров'ям все в порядку", - запевняє Микола Коханівський.

Наступне судове засідання, де розглядатимуть справу по-суті, призначене на 17 червня на 15.00 годину.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Коханівського судять за побиття пам'ятника Леніну (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути