вівторок, 30 березня 2010 22:03

Микола Коханівський пробуде під вартою два місяці

Автор: фото з сайта www.sd.org.ua
  Миколу Коханівського ув’язнили за бійку з Віктором Вороніним біля Міністерства освіти під час акції проти новопризначеного міністра Дмитра Табачника
Миколу Коханівського ув’язнили за бійку з Віктором Вороніним біля Міністерства освіти під час акції проти новопризначеного міністра Дмитра Табачника

У понеділок Шевченківський райсуд Києва ухвалив утримувати два місяці під вартою Миколу Коханівського, 38 років. Він побився з істориком Віктором Вороніним. Депутати Верховної Ради стверджують, що той — помічник Дмитра Табачника, міністра освіти й науки.

— Миколу заарештували. Рішенням суду цей термін можна продовжити ще на півроку. Видно, що справа зроблена на замовлення. Інакше чому його не затримали на місці, одразу після сутички, а лише через тиждень? — коментує Сидір Кізін, 34 роки, адвокат Коханівського.

Йому не повідомили точний час судового засідання.

— Дзвонять знайомі, кажуть, справа вже слухається. Мене охоронці не пускали в зал. Пройшов туди зі скандалом. Надав матеріали, що мій клієнт не винуватий: фото з місця події та показання близько 10 свідків. У них ідеться, що Віктор Воронін першим напав на Миколу Коханівського. Суд не взяв до уваги слова свідків, — розповідає адвокат.

Коханівський перебуває в ізоляторі тимчасового утримання у пров. Косогірному.

— Заявник — помічник Табачника. Останній неодноразово заявляв, що Коханівського та його друзів, які пошкодили пам"ятник Леніну, треба посадити, — додає Кізін.

Віктора Вороніна, 41 рік, на суді не було. Телефоном він розповів "ГПУ", що судовим рішенням задоволений. Прийти на засідання не зміг через постійний головний біль. Стверджує, після сутички в нього струс мозку. Лікується вдома. Ніде не працює, пише книжку з історії України. Додає, що особисто знайомий із Дмитром Табачником, але заперечує, що є його помічником. Воронін і Табачник — співавтори книги "Убийство Столыпина". Її опублікувало харківське видавництво "Фоліо". Про акцію 17 березня біля Міністерства освіти й науки Воронін прочитав у Інтернеті.

— Я стояв біля міністерства з плакатом "Наци, руки прочь от Табачника". Ззаду підбіг Коханівський і тричі вдарив мене по голові, вихопив плакат. Я намагався його втримати, але накинулися ще кілька людей. У мене вся голова була в крові, — розповідає Воронін.

1 квітня Всеукраїнське об"єднання "Свобода" проведе пікет на захист Миколи Коханівського, біля Верховної Ради та Адміністрації президента.

Народні депутати Андрій Шевченко, Ярослав Джоджик, Андрій Парубій і кілька громадських організацій склали заяву, що беруть Коханівського на поруки. Однак суддя проігнорувала її.

На знятому під час акції відео видно, що Коханівський атакує Вороніна та кричить йому, що той — провокатор. Далі неможливо простежити, хто кого б"є. Сутичку розборонили міліціонери.

Зараз ви читаєте новину «Микола Коханівський пробуде під вартою два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути