Ексклюзиви
пʼятниця, 08 жовтня 2010 11:43

Зять Тимошенко потрапив до десятки найвпливовіших іноземців в Україні

Найбагатшим іноземцем в Україні став британський бізнесмен пакистанського походження Моххамад Захур, а найвпливовішим - Савік Шустер.

Такий рейтинг найбагатших та найвпливовіших іноземців, які живуть та працюють в Україні, опублікувала у сьогоднішньому випуску газета Kyiv Post. До переліку увійшли 33 експати.

Оцінку активів та пасивів іноземців для цього рейтингу було зроблено за допомогою одного з інвестиційних банків, а рівень впливовості суб'єктивно визначали журналісти видання.

Окрім Моххамада Захура, активи та пасиви якого, за оціночними даними, становлять близько від $500 млн - $1 млрд, до десятки найбагатших також увійшли Томас Фіала ($100 млн), який займається інвестиційним бізнесом, Богдан Батрух ($83 млн), який займається кіновиробництвом та дублюванням фільмів, ресторатори Майкл Дон та Бенні Джовані ($46 млн разом), Девід та Даніель Свір ($31 млн разом), які займаються сільським господарством, Йохан Боден і Карл Стурен ($46 млн разом), які представлені у фермерському бізнесі, Єжи Конік ($24 млн), який здебільшого займається комерційною нерухомістю, ресторатори Роберт Кеніг та Фалк Небігер ($23 млн разом), видавець Джед Сайнен ($16,5 млн) і Джозеф Лемір (від $12 до 15 млн), який інвестує у радіо, онлайн-медіа та нерухомість.

До рейтингу найвпливовіших експатів окрім Савіка Шустера увійшли Роберт Шетлер-Джонс (2 місце), який керує компаніями Дмитра Фірташа, який є співвласником РосУкрЕнерго. На третьому місці за впливовістю опинився голова Американської торгово-промислової палати Хорхе Зукоскі.

Четверте і п'яте місце у цьому рейтингу посіли відповідно інвестор Томас Фіала та Філ Гріфін, який працював полконсультантом Віктора Януковича після Помаранчевої революції.

Видавець Джед Сайдент посів восьме місце. Також у рейтингу найвпливовіших іноземців присутній і зять екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Шон Карр, який застовпив за собою 9 місце.

Першу десятку закриває головний рабин Києва та України Яків Дов Блейх.

Окрім цього, до рейтингу впливових іноземців увійшли менеджер шоколадної компанії Kraft Джордж Логуш (11 місце), політтехнолог, який, зокрема, консультував Віктора Ющенка, Мирон Василик (13 місце).

На 16 місці цього рейтингу опинився пастор Церкви Посольство Боже та близький соратник київського градоначальника Леоніда Черновецького Сандей Аделаджа, а Ерік Айгнер, який займається барним та ресторанним бізнесом, посів 18 місце.

Як писала раніше Gazeta.ua, журнал Forbes склав рейтинг найвпливовіших жінок світу. Перше місце зайняла перша леді США Мішель Обама. Журнал відзначив її значний внесок у боротьбу за здоров'я нації.

Зараз ви читаєте новину «Зять Тимошенко потрапив до десятки найвпливовіших іноземців в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути