вівторок, 15 червня 2010 11:07

Forbes назвав найзаможніших жінок світу

Forbes назвав найзаможніших жінок світу

Журнал Forbes у понеділок ввечері опублікував рейтинг найбагатших бізнес-леді світу.

Найбагатшою жінкою, яка прорвалася до "клубу мільярдерів", стала китаянка Ву Яхун. Вона заробила свої 3,9 мільярди доларів переважно на ріелторському бізнесі.

На другій позиції - Розалія Мера, співзасновник імперії Zara. Її статок оцінюється у 3,5 мільярда доларів.

Підприємець і дружина мера Москви Юрія Лужкова Олена Батуріна замикає трійку лідерів рейтингу. Статок Батуріної видання оцінює у 2,9 мільярда доларів. Вона займає третю позицію у списку, що складається лише з 14-ти імен представниць слабкої статі, чий капітал перевищує мільярд доларів. Всього у клубі мільярдерів Forbes - 1011 фігурантів.

Батурина обійшла таких відомих у світі бізнесвумен, як шоу-діва Опра Уїнфрі з капіталом 2,4 мільярда доларів, власниця імперії Gap, що складається з 3 тисяч магазинів, брендів Old Navy і Banana Republiс Доріс Фішер, власниця бренду Benetton Джуліана Бенеттон з 2,1 мільярда доларів, найбагатша письменниця Джоан Роулінг, яка заробила на серії романів про Гаррі Поттера та їхній екранізації 1 мільярд доларів.

Половина зі списку селф-мейд-вумен - представниці Азії, головним чином, китаянки. Поки що тільки одна з дам вирішила висловити свої амбіції в політиці - американка Мег Уайтмен, яка "піднялася" на інтернет-бумі. Вона номінована від Республіканської партії кандидатом на пост губернатора Каліфорнії.

У разі перемоги вона повинна буде замінити Арнольда Шварценеггера. На свою виборчу кампанію Уайтмен вже витратила зі свого статку 70 мільйонів доларів.

Українки до списоку найбагатших жінок світу не потрапили.

Forbes

Зараз ви читаєте новину «Forbes назвав найзаможніших жінок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути