пʼятниця, 17 квітня 2009 09:20

Forbes назвав найбагатших росіян

Forbes назвав найбагатших росіян
Найбагатшою людиною в Росії є президент групи "Онэксим" Михайло Прохоров. Про це йдеться в щорічному рейтингу російських мільярдерів журналу Forbes.

Статок Прохорова оцінюється журналом в дев"ять з половиною мільярдів доларів. Це набагато менше, ніж у лідера торішнього списку - власника "Базового элемента" Олега Деріпаски. Роком раніше цей мільярдер володів активами на 28,6 мільярда доларів.

У 2008 році, згідно з оцінкою Forbes, Прохоров володів 22,6 мільярда доларів і займав за цим показником п"яте місце. Вперед себе роком раніше Прохоров пропустив основного власника "Северстали" Олексія Мордашова, Романа Абрамовича та найбільшого акціонера НЛМК Володимира Лісіна.

У новому рейтингу друге місце зайняв Роман Абрамович зі статком у вісім з половиною мільярдів доларів, а третє - президент "Лукойла" Вагіт Алєкперов (7,8 мільярда доларів). Олег Деріпаска ж зайняв тільки десяте місце - його статок за рік знизився на 25,1 мільярда доларів.

Цікаво, що у жодного підприємця з числа найбагатших в Росії статок за рік не виріс. Сукупні активи "золотої сотні" скоротилися на 380 мільярдів доларів до 142 мільярдів доларів.

У лютому 2009 року свій рейтинг найбагатших росіян опублікував і журнал "Фінанс". За його даними, перше місце також варто віддати Михайлу Прохорову. Його статок "Фінанс" оцінював в 14,1 мільярда доларів. Капітал Романа Абрамовича, за даними журналу, складає 13,9 мільярда доларів.

За матеріалами Lenta.ru, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Forbes назвав найбагатших росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути