понеділок, 16 січня 2012 12:43

Золотий глобус: Фільмом року стали "Нащадки", а режисером - Скорсезе
29

Собака Уггі з фільму "Артист"
Фото: Фото: Reuters
Мадонна та Андреа Райзборо
Анджеліна Джолі та Бред Пітт
Брендан Глісон
Шарліз Терон

У США в неділю, 15 січня, вручили премію Голлівудської асоціації іноземної преси (HFPA) "Золотий глобус". Церемонія пройшла в Беверлі-Хіллз, штат Каліфорнія. 69-а за рахунком церемонія вручення почесних нагород, яка своїм престижем поступається лише "Оскару", пройшла в готелі "Беверлі Хілтон", розташованому в лос-анджелеському районі Беверлі-Хіллз і транслювалася в прямому ефірі телеканалу HBO в неділю ввечері.

Кращим фільмом 2011 року в категорії "драма" визнали картину "Нащадки" ("The Descendants") Олександра Пейна. Приз за кращу режисуру отримав Мартін Скорсезе за фільм "Хранитель часу" ("Hugo"), пише lenta.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парад розлучених зірок: у США вручили "Золотий глобус" (ФОТО)

Кращим актором визнаний Джордж Клуні, який зіграв головну роль у "Нащадках". "Золотий глобус" як краща актриса отримала Меріл Стріп за роль у фільмі "Залізна леді" ("The Iron Lady"). Стріп, що зобразила Маргарет Тетчер у фільмі "Залізна леді", від хвилювання навіть забула свою заготовлену промову. На сцену актриса піднялася в "прем'єрській" сукні з пишними спідницями і простенько зібраними в "хвостик" на потилиці волоссям. Актриса, яку зал вітав стоячи, зізналася, що з величезним натхненням працювала над роллю. Суперницями Стріп цього року були Гленн Клоуз, Вайола Девіс, Руні Мара і Тильда Суінтон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Соціальна мережа" стала тріумфатором "Золотого глобусу"

Приз у номінації "Краща комедія або мюзикл" отримав "Артист" ("The Artist") Мішеля Хазанавічуса. За ролі першого плану в цій категорії "Золоті глобуси" отримали Мішель Вільямс, яка зіграла у фільмі "Сім днів і ночей з Мерилін" ("My Week With Marilyn"), і Жан Дюжарден (Jean Dujardin), який виконав роль у "Артисті". Він також вважається одним з головних претендентів на "Оскар", причому вже в якості американського проекту - оскільки знімався в Голлівуді, а мова не може бути перешкодою, тому що за весь фільм ніхто не вимовляє ні слова. Офіційно ця робота вважається франко-бельгійською, повідомляє newsru.ru.

Кращим анімаційним фільмом стали "Пригоди Тінтіна" ("The Adventures Of Tintin"), а кращим фільмом іноземною мовою - іранська стрічка "A Separation".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аватар" став найкращим на церемонії "Золотий глобус"

Призи за телевізійні серіали дісталися серіалам каналів Showtime і ABC: у категорії "драма" це "Чужий серед своїх" ("Homeland"), в категорії "Комедія або мюзикл" - "Американська сімейка" ("Modern Family").

Мадонна отримала приз як співавтор пісні до своєї режисерської роботи W.E.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасування "Золотого глобуса" спричинило збитки в $80 млн.

Також був вручений спеціальний приз - його отримав актор Морган Фрімен. Він удостоєний премії за видатний внесок у розвиток кіномистецтва, що носить ім'я американського режисера Сесіля Де Мілля. Актор відомий у США і в світі за картинами "Втеча з Шоушенка" (1994), "Епідемія" (1995), "Сім" (1995), "Брюс Всемогутній" (2003), "Особливо небезпечний" (2008).

"Золотий глобус" присуджується з 1944 року за кінофільми і телевізійні картини і вважається барометром настроїв перед найголовнішою подією у світі кіно - роздачею "Оскарів".

Зараз ви читаєте новину «Золотий глобус: Фільмом року стали "Нащадки", а режисером - Скорсезе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути