вівторок, 15 грудня 2009 17:45

У США оголосили номінантів премії "Золотий Глобус"

У США оголосили номінантів премії "Золотий Глобус"

Зоряний фільм Джорджа Клуні "Вище неба" (Up in the Air), отримав найбільше номінацій престижної премії "Золотий Глобус", зокрема як кращий драматичний фільм. Всього фільм, в якому Клуні грає звичайного корпоративного юриста з таємною мрією про польоти, отримав шість номінацій, передає Reuters.

Другим виявився мюзиклом "Дев"ять" (Nine) з п"ятьма нагородами, в тому числі за кращий мюзикл або комедію. Науково-фантастичний блокбастер "Аватар" (Avatar) Камерона про дивовижно красиву планету, та фільм на тему Другої світової "Безславні покидьки" Тарантіно отримали по чотири номінації, зокрема за кращий драматичний фільм.

Золоті Глобуси урочисто вручатимуться в січні голлівудською Асоціацією іноземної преси.

Номінацію на кращого драматичного актора отримав Джордж Клуні, чий герой в "Вище неба" був змушений передивитися власне життя. Також за цю номінацію позмагаються: Джефф Бріджес, що грав в "Божевільному Серці" (Crazy Heart), Колін Фірт за "Самотнього чоловіка" (A Single Man), та Морган Фрімен за роль Нельсона Мандели в "Нескореному" (Invictus).

Номінації за кращу драматичну актрису опинилися у Сандри Баллок, Елен Міррен, Емілі Блант, та молодої зірки Габурі Сайдібі.

Призи за кращий мультфільм можуть отримати стрічки "Вгору" (Up), "Принцесса і жаба" (The Princess and the Frog) , "Кораліна" (Coraline) та "Фантастичний містер Лис" (Fantastic Mr. Fox).

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У США оголосили номінантів премії "Золотий Глобус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути