пʼятниця, 14 грудня 2007 08:40

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на "Золотий Глобус"

У Лос-Анджелесі пройшла церемонія оголошення списку претендентів на нагороду Асоціації іноземної преси Голівуду Golden Globe Awards, яка вважається другою за престижністю після вищої кінематографічної нагороди - "Оскар". Премію "Золотий глобус" присуджують з 1944 року. 65-а церемонія відбудеться 13 січня 2008 року у Беверлі Хиллз.

Список претендентів на "Глобус" за кращу драму виглядає так: "Гангстер" Рідлі Скотта (у оригіналові American Gangster). "Порок на експорт" Девіда Кроненберга (у оригіналові Eastern Promises). "Нафта" (у оригіналові There Will Be Blood) Пола Томаса Андерсона - ця картина як потенційний оскарівський фаворит відкриє на початку лютого Берлінський кінофестиваль.

Драма "Спокутування" (Atonement) Джо Райта відкривала Венеціанський фестиваль. "Людям похилого віку тут не місце" - новітній хіт від братів Коенів увійшов, за опитувакннями на сайті The Internet Movia Database, у двадцятку кращих стрічок в історії. "Майкл Клейтон ("Michael Clayton) - судова драма з Джорджем Клуні. "Великі сперечальники" (The Great Debaters), соціально-юридична драма, знята Дензелом Вашингтоном.

Список претендентів на "Глобус" за кращу комедію/мюзикл такий: мюзикл на теми "Бітлз" Across the Universe, а також воєнний бойовик "Війна Чарлі Уїлсона" метра Майка Ніколса і новинка від Тіма Бертона - ще один "чорний" мюзикл: "Суїні Тодд" з Джоні Деппом . Останній претендент - соціальна комедія "Джуно".

Нарешті, фаворитами у суперечці за кращий фільм, знятий не по англо-американськи, є (що було передбачене) переможець Каннського фестивалю "4 місяці, 3 тижні і 2 дні" румуна Крістіана Мунджіу, франко-іранський мультфільм про звільнену жінку Сходу "Персеполіс" і політично-еротична драма "Жадання" автора "Горбатої гори" Лі Енга.

За "Кращу жіночу роль" боротимуться Кейт Бланшет - "Єлизавета: Золоте століття", Джулі Крісті - "Далеко від неї", Джоді Фостер - "Відважна", Анжеліна Джолі - "Її серце", Кіра Найтлі - "Спокутування". Серед чоловіків до звання кращого прагнуть Джордж Клуні - "Майкл Клейтон", Деніел Дей-Люіс - "Нафта", Джеймс Макевой - "Спокутування", Вігго Мортенсен - "Порок на експорт", Дензел Вашингтон - "Американський гангстер", передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на "Золотий Глобус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути