Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 17:37

Зірку серіалу "Ксена: принцеса-воїн" можуть посадити за грати

Зірку серіалу "Ксена: принцеса-воїн" можуть посадити за грати
Актрису звинувачують в незаконному проникненні на бурове судно Фото Greenpeace

Новозеландська актриса Люсі Лоулесс, яка зіграла головну роль в серіалі "Ксена: принцеса-воїн", визнала себе винною в незаконному проникненні на бурове судно в лютому 2012 року. Як повідомляє 14 червня Agence France-Presse, перед судом актриса постала під своїм заміжнім прізвищем - Таперт.

Лоулесс заявила, що вона нітрохи не жалкує про свій вчинок і не боїться, що арешт завадить її кар'єрі. "Вперше в житті я поставила на карту своє тіло і репутацію, щоб захистити свої переконання і вчинити правильно", - сказала актриса Associated Press.

24 лютого сім активістів "Грінпісу", включаючи актрису, здійснили символічне захоплення бурового судна "Noble Discoverer", яке повинно було відправитися на пошуки родовищ нафти біля узбережжя Аляски. Вони піднялися на 53-метрову вишку з банерами "Зупиніть Shell" (саме ця компанія відправила "Noble Discoverer" на пошуки нафти) і "Врятуйте Арктику!". В результаті поліція піднялася слідом за активістами, і вони 27 лютого, провівши на вишці 77 годин, без опору залишили судно. Ще одного активіста, що залишився на суші, поліція затримала незабаром після початку акції.

"Noble Discoverer", тим часом, відправився в Арктику. Влада США пообіцяли пильно стежити за тим, що діяльність Shell з пошуків нафти біля узбережжя Аляски була максимально безпечною для навколишнього середовища.

Спочатку учасникам акції пред'явили звинувачення в незаконному проникненні зі злочинними цілями, однак потім звинувачення пом'якшили до незаконної посадки на судно. Лоулесс та іншим активістам "Грінпісу" загрожує до трьох років в'язниці. Всі вони зізналися у скоєнні злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батька Ліндсі Лохан заарештували за побиття співмешканки

Активістів "Грінпісу", зазначає The New Zealand Herald, випустили під заставу. Тепер вони повинні будуть з'явитися в суд 14 вересня, в день винесення вироку.

Люсі Лоулесс, крім "Зени - королеви воїнів", зіграла в серіалах "Спартак" і "Зоряний крейсер 'Галактика'". Протягом багатьох років вона підтримує діяльність "зелених", а з 2009 року є послом "Грінпісу".

Зараз ви читаєте новину «Зірку серіалу "Ксена: принцеса-воїн" можуть посадити за грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути