Ексклюзиви
субота, 29 жовтня 2022 08:50

Вайнона Райдер відзначає 51 рік. Маловідомі факти про кінозірку з українським корінням
10

29 жовтня американська акторка українського походження Вайнона Райдер святкує 51-річчя. Вона з дитинства знімається в кіно, а її перший успіх відмітили премією Young Artist Awards за участь у фільмі "Вогняні кулі" (1989). За кар'єру зірка знялася у понад 50 кінокартинах.

Gazeta.ua зібрала архівні фото й цікаві факти з життя сьогоднішньої іменинниці.

1. Справжнє ім'я – Вайнона Лора Горовіц. Її батьки Синтія і Майкл Горовіци – нащадки єврейських емігрантів із Харкова і Румунії – займалися літературною діяльністю. Майже вся родина акторки за батьківською лінією загинула під час геноциду євреїв під час Другої світової війни. Тому Вайнона змалку хотіла зробити кар'єру в Голлівуді, щоб зняти пам'ятний фільм про Голокост.

2. Сценічний псевдонім взяла від американського співака і музиканта Мітча Райдера. Його творчість любив слухати батько акторки.

3. Популярність прийшла до акторки після фільму "Едвард Руки-ножиці". Її партнером по знімальному майданчику став Джонні Депп, який був першим серйозним коханням Райдер. Вони були разом з 1989 року по 1993-й.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андре Тану – 40. Стильні прийоми від дизайнера, який прославив Україну на світових подіумах

"Коли ми з ним розірвали заручини, я мала страшну депресію. А тут ще в кожному глянці почали смакувати подробиці, яких, до речі, набралося чимало. Я була сама невинність, коли ми зустрілися з Джонні! Він мій перший чоловік і залишиться у моєму серці назавжди", – зізнавалася тоді Райдер.

4. На початку 1990-х усі дівчата хотіли бути схожими на Вайнону Райдер. За роль у кінострічці "Маленькі жінки" (1994) акторку номінували на "Оскар". Вайнона зіграла одну з сестер Марч.

5. З 2011 року її серце належить лише модельєру Скотту Маккінлі Хану. ЗМІ та фанати подейкують навіть про весілля. Хай там що, але поки пара про це не оголошувала.

29 жовтня американська акторка українського походження Вайнона Райдер святкує 51 рік
Фото: eastnews.ua
29 жовтня американська акторка українського походження Вайнона Райдер святкує 51 рік
За кар'єру зірка знялася у понад 50 кінокартинах
З 2011 року її серце належить лише модельєру Скотту Маккінлі Хану
Популярність прийшла до акторки після фільму "Едвард Руки-ножиці". Її партнером по знімальному майданчику став Джонні Депп, який був першим серйозним коханням Райдер

Голлівудська кінозірка Джулія Робертс 28 жовтня відзначала ювілей. Знаменитість, яка зіграла десятки цікавих і різнопланових ролей, народила трьох дітей, виборола три "Золоті глобуси" і один "Оскар" та отримує мільйонні гонорари, святкувала 55 років.

Зараз ви читаєте новину «Вайнона Райдер відзначає 51 рік. Маловідомі факти про кінозірку з українським корінням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути