Ексклюзиви
вівторок, 25 лютого 2020 22:46

В образах жінок, що змінили світ випустили нову колекцію ляльок

Випуск нових ляльок Barbie із колекції "Жінки, що надихають" анонсував американський бренд іграшок Mattel.

До серії увійшли іграшки в образах джазової співачки Елли Фіцджеральд, тенісистки Біллі Джин Кінг та сестри милосердя Флоренс Найтінгейл, пише Mashable.

На офіційному сайті їх вже можна замовити. Одна лялька коштує 30 доларів (729 гривень). Також вони є в продажу на Target, Walmart та Amazon.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка зібрала унікальну колекцію ляльок

Елла Фіцджеральд

Американська співачка, яку називали "першою леді американської пісні" та "королевою джазу". Вона не мала музичної освіти, жодного разу не відвідувала уроки співу. Попри це, критики відзначали, що вокалістка володіла справді унікальним і цінним голосом, звучання якого можна було назвати найкращим й ідеальним серед тих, які коли-небудь чула людина.

Автор: gamesetmatch
  Елла Фіцджеральд
Елла Фіцджеральд

Біллі Джин Кінг

Всесвітньо відома американська тенісистка Біллі Джін Кінг - бунтарка, борець та просто Жінка з великої літери , володарка 129 престижних титулів. Кінг вважають засновницею Жіночої тенісної асоціації (WTA).Принциповість і впевнена послідовність втілювання власних задумів спортсменки дозволила жіночому тенісу вийти на новий, зовсім інший рівень. Завдяки їй жіночий і чоловічий теніс перестали існувати як два паралельні виміри. Вона активно виступала за досягнення рівності в цьому виді спорту.

Автор: lh3.googleusercontent.com
  Біллі Джин Кінг
Біллі Джин Кінг

Флоренс Найтінгейл

Британська реформаторка сестринської справи, засновниця першої школи медичних сестер. Флоренс Найтінгейл організувала і очолила загін санітарок під час Кримської війни 1853-1856 років.

Завдяки їй лікарні обладнали системами вентиляції і каналізації, лікарняний персонал зобов'язали проходити необхідну підготовку, у лікарнях проводили сувору статистичну обробку всієї інформації. Також вона проводила роз'яснювальну роботу в армії щодо важливості профілактики хвороб.

Автор: www.bsmu.edu.ua
  Флоренс Найтінгейл
Флоренс Найтінгейл

Колекція ляльок "Жінки, які надихають" вперше з'явилася у 2019 році. Тоді Барбі перетворилася у першу космонавтку в історії США Саллі Райд, а також Розу Паркс – активістку, яка виступала за дотримання громадських прав.

До тієї ж колекції додали іграшку в образі мексиканської художниці Фріди Кало та першої жінки-льотчиці Амелії Ергарт.

Російська фотографка Лара Вичужаніна з Екатиринбургу показала, яким було б життя ляльки Барбі та Кена в Радянському Союзі.

Зараз ви читаєте новину «В образах жінок, що змінили світ випустили нову колекцію ляльок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути