Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 12:04

Помер творець "Зоряних війн" та "Робокопа-2" Ірвін Кершнер

Помер творець "Зоряних війн" та "Робокопа-2" Ірвін Кершнер

В Лос-Анджелесі на 88-му році життя помер американський режисер Ірвін Кершнер, який зняв другу частину "Зоряних війн" і один з найбільш вдалих фільмів бондіани "Ніколи не говори "ніколи" з Шоном Коннері.

Режисер помер у суботу, 27 листопада, проте про його смерть стало відомо тільки сьогодні. Останнім часом Кершнер важко хворів.

Перш ніж зайнятися кіно, Ірвін Кершнер навчався скрипкової гри і музичної композиції, потім живопису та фотографії. Він викладав фотомайстерність в каліфорнійській школі кіномистецтв. Потім закінчив кінокурси і став режисером-документалістом.

Кершнер був одним з вчителів режисера "Зоряних війн" Джорджа Лукаса, і саме до нього Лукас прийшов із пропозицією зняти перший з сиквелів фільму - "Імперія завдає удару у відповідь". Спочатку Кершнер відмовився, порекомендувавши своєму студентові пошукати більш юного кандидата, проте Лукас все-таки зміг його переконати.

У 1988 році Кершнер дебютував як актор, знявшись у "Останній спокусі Христа" Мартіна Скорсезе, а остання робота режисера - телесеріал "Підводна Одіссея-2032".

Нагадаємо, вчора ввечері італійський режисер Маріо Монічеллі вчинив самогубство на 96-му році життя, в понеділок ввечері викинувшись з вікна п`ятого поверху римської клініки Сан-Джованні, де він проходив лікування від раку простати.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Помер творець "Зоряних війн" та "Робокопа-2" Ірвін Кершнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути