Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 12:55

Українські коміки спробували незвичні професії в Америці

Прибиральник наслідків урагану, ловець лобстерів і доглядач альпак – ці та ще з десяток незвичних робіт у Північній Америці на собі випробував ведучий Олег Шевчук. Разом з коміком Андрієм Зрожевським вони записали 3-й сезон тревел-шоу "Особливості національної роботи".

Нові пригоди українців покажуть 3 березня на каналі ICTV. Ведучі програми опанували екзотичні професії США та Мексики. За правилами шоу, зароблені гроші мали використати на місцеві розваги.

Автор: прес-служба
  Комік Олег Шевчук з місцевими у США
Комік Олег Шевчук з місцевими у США

Про культурні відмінності і складнощі в Америці Gazeta.ua розповів ведучий Олег Шевчук.

1. Що вас вразило в США?

Коли виходиш на вулицю, майже не побачиш людей без настрою. Там всі посміхаються. Також вразила їхня наївність. Вони, як великі діти, ці американці. Наприклад, може йти людина, яка просто вигулює собаку, з тобою вітається та питає, як у тебе справи.

2. Яка робота найбільше сподобалась?

Робота, де я збирав справжні бойові автомати М16 та М15, тобто автоматичну вогнепальну зброю. Такою користується НАТО. В перший день шеф показав, як складається зброя. Мені все далось легко. Американці були дуже здивовані, що я з першого разу зміг все зробити правильно. Платили по 100 доларів в день.

3. Найнебезпечніша робота?

В Америці єноти - це стихійне лихо. Вони повсюди. Наче таке маленьке та миле, але насправді зле і дуже шкодливе. То труби відривають, то крани відкручують в пошуках води. Ловили їх та вивозили в ліс. Якщо у єнота була подерта лапа чи що подібне, то треба було везти у ветлікарню. Однак єноти знову прибігають в місто і їх повторно виловлюють. Отакий вічний бізнес. Але з єнотами треба бути обережним, можуть напасти. Є ризик підчепити сказ. Тому це небезпечна робота. Платили по 100 доларів.

4. В яких умовах проживали?

Бувало, не могли нікуди навіть вийти погуляти, адже знімали будинок за містом. Харчувались різним, але я сам вмію непогано готувати, тому якщо була можливість купити продуктів, то ми нею користувались. В Мексиці пробували смачну штуку такос. Мені пощастило, що цього сезону були в США. Там нормальна їжа. Коли хлопці їздили в Азію, їли невідомо що. В Америці найбільша проблема в тому, що їдять "пластикову їжу". Органічні продукти коштують дорого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найгірших робіт, які пропонують українцям

5. Чи відвідували українські квартали в США?

В Чикаго їздили в населений пункт Віллідж. Там живе 350 тисяч українців, як населення Чернівців. Нам допомагали. Розповідали, яку роботу краще вибрати, куди краще поїхати, з ким краще зв'язатись.

Автор: прес-служба
  Комік Олег Шевчук
Комік Олег Шевчук
6. Яка вона справжня Мексика?

Там високий рівень бандитизму. Просто на вулицях їздять в кулеметами машини, і це трошки страшно. Буває ідеш по вулиці, і починається стрілянина поліцейських зі злочинцями. Щодня в газетах писали, то когось вбили чи зарізали. Ми два рази гуляли біля нашого готелю і щоразу там когось забирала поліція.

7. Які були найцікавіші роботи у Мексиці?

Виробник цегли. Треба було з глини, перегною, піска та води замішувати суміш і робити цеглу ідеальної форми. Потім вона сохне на сонці, і можна майструвати будинок. Мексиканці завжди спішать кудись, тому часто на мене кричали, так підганяли. Платили 4 долари в день.

Ловець лобстерів у відкритому океані. Відпливали на невеликому човні. Особливого спорядження не було, просто брали шланг в рот і пірнали на глибину 20 метрів. Одного разу потрапили в шторм. Вода почала заливати човен, і він почав текти. За день платили 6 доларів.

Приємною роботою було розвезення води до будинків. У віддалених гірських районах немає технічної води. Потрібно було під'їжджати до спеціальних підвалів і заливати її туди.

Одного разу працював у чемпіона світу по серфінгу. Він має великий гараж. Там купа різного приладдя для серфінгу. Він ремонтує і реставрує дошки. Я йому допомагав. Оплата була близько 10 доларів в день.

Мандрівник з Полтави 31-річний Віталій Володченко відвідав 42 країни світу. Реалізував це завдяки програмі студентського обміну.

Зараз ви читаєте новину «Українські коміки спробували незвичні професії в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути