Ексклюзиви
середа, 29 березня 2017 16:13

5 найгірших робіт, які пропонують українцям

5 найгірших робіт, які пропонують українцям
Слонів миють по 6 годин на добу фото:img.travel.ru

Українці розповіли про найгірші роботи, на яких доводилось працювати в країнах Азії.

Робота на слоновій фермі, Індія

Щодня найнятий працівник повинен стежити не тільки за чистотою слонів, але й збирати в мішок їх екскременти, варити їх і робити з них папір.

"Я дуже бридлива людина, і мені було складно працювати на слоновій фермі. Це не робота – це пекло, там дуже неприємний запах. Спочатку я збирав ці екскременти, а потім варив. Ми це робили, щоб потім перетерти і зробити папір для дітей. А мій начальник посміхався і казав, що він єдиний у світі придумав такий спосіб", - розповів Руслан Ханумак, який працював на фермі.

Робота на саморобному заводі з переробки пластику, Індія

На заводі працівник повинен перебирати пакети з пластиком і сортувати їх на 3 категорії, потім розподіляти за конвеєр. Робота складна, оскільки потрібно стояти на ногах більше 12 годин у закритому просторі.

"Мені ця робота запам'яталася дуже сильно. Це було в нетрях Індії. По-перше, на заводі не було чим дихати, бо там все закрито і смердить пластиком. По-друге, дуже довга зміна на ногах. Одного разу, коли я перебирав пластик, я вколовся шприцом, який був у сміттєвих пакетах. Ми одразу ж поїхали в лікарню, там все прочистили, нічого не знайшли. Роботодавці сміялися наді мною, але мені і справді було страшно за своє життя", - згадує Руслан.

Збір сміття в Гонконзі

Потрібно збирати сміття у під'їздах, підвалах, сміттєвих баках. Оскільки Гонконг – це одна з найрозвиненіших країн у світі, часто працівники знаходять багато ексклюзивних речей: нові ключки для гольфу, комп'ютерні ігри, але нічого собі категорично не можна брати, за цим слідкують і можуть не заплатити.

"Якщо ти хочеш зрозуміти, як людина живе, подивися її сміття. Я побачив, що люди викинули третю "Соньку", я дуже люблю ігри і завжди мріяв про таку. Але ти зобов'язаний усе, що знайдеш, віддати, інакше тебе в прямому сенсі цього слова закопають, там усе суворо перевіряють. А ще я кота в смітті знайшов мертвого. Спочатку думав, що це рушник. Побачити мертву тварину було дуже неприємно", - говорить українець.

Будівельник Великої китайської стіни

Будувати китайську стіну – справа нелегка. Більше 3 годин будівельники йдуть до неї пішки під спекотним сонцем, а потім ще 3 години місять цемент.

"Мене супроводжувала бабуся, якій 80 років. Я так швидко навіть у 17 років не ходив, як вона. Вона важить 40 кг. Двічі на день туди і назад ходить, проводжає на роботу. Коли я туди прийшов, уже втомився так, що нічого не хотілося. І подумав, що це кінець роботи, але мені потрібно було працювати ще 3 години", - з жахом розповів Ханумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці заснували нову систему оренди житла у Нью-Йорку

Миття слонів, Таїланд

Це одна з найлегших робіт. У працівника є свіже повітря, тінь – а це вже дуже багато для комфорту. Необхідно 6 годин просидіти в ставку і постійно мити слона.

"Спочатку треба обійняти слона, щоб він до тебе звик. А потім вже зануритися разом у воду і почати мити".

Зараз ви читаєте новину «5 найгірших робіт, які пропонують українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути