четвер, 06 грудня 2012 01:30

Скрипаль Василь Попадюк їздить зі швидкість 140 кілометрів за годину

Скрипаль Василь Попадюк їздить зі швидкість 140 кілометрів за годину
ФОТО: gazeta.ua

"Український Паганіні" Василь Попадюк, який уже 16 років живе в Канаді, розповідає, що постійно має проблеми з тамтешньою поліцією, яка його штрафує за перевищення швидкості на дорогах.

"Маю Тойоту і джип. Тойота вдвічі економніша. На ній на одному баку проїжджаю від Оттави до Торонто, і назад. Дуже люблю швидкість. Розганяюсь до 140 кілометрів за годину, а в Канаді не дозволено їздити швидше ніж сто кілометрів за годину. Так, з 15-ти порушень, через які відбирають права, я набрав уже 14. Треба буде перездавати на права знову. Я ті очки за порушення швидко назбирую. За перевищення швидкості, за ремінь, яким не пристібаюся. Штрафи в Канаді великі. На дорогах спеціальна вивіска — від 125 доларів до 10 тисяч. Я найбільший штраф платив — 400-500 доларів".

Скрипаль розповідає, що від штрафу можна відкараскатися, якщо подати на поліцейського в суд.

"Поки черга дійде до суду, рік проходить. Там така система, що коли ти приходиш на суд, а поліцейський не приходить, суду не відбувається і тебе визнають невинним. А якщо ти не прийдеш, то автоматично ти платиш. Тому й подають на суд, бо поліцейський не завжди з'являється. У мене був смішний випадок. Подав я на суд. Потім замовив собі окремо перекладача. Його послуги оплачує держава. Приходжу, а перекладача нема. Я кажу судді: "Сорі, нічого не буде. Ви мене тут надурите. Бо розмовляти то одне, а тямити правові всі штуки англійською — то інше. Я пішов". І тут "Заходьте, пане Попадюк, заходьте. Вам не потрібен буде перекладач". Українці в Канаді всюди, бачте, і судді є. Каже: "Маєте 30 долярів? Ідіть заплатіть. І йдіть з Богом". А там штраф був десь 200".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипаль-віртуоз Василь Попадюк готував номери концерту по скайпу

Найгірше попастися на суд у маленькому місті. Там поліцейський завжди приходить — каже музикант.

"Раз я пішов на суд, а там суддя і поліцейський одне одного знають. Всі всіх знають, як в малому селі. Ти стоїш, як ідіот, а вони між собою говорять. "Хей, Пол. А розкажи як то було?" — "Та от, ви пам'ятаєте тітоньку Мейпл, що пече яблучні тістечка"? - "Та-та-та. А як її здоров'я?". - "Добре. Так ось, він їхав 140 кілометрів за годину якраз біля її крамниці" — "Прямо біля неї" — "Прямо біля неї" — "А, ну всьо, винен", - і виписує штраф. Я стою, як баран, і не знаю, що сказати.

Коли приїздить в Україну, скрипаль найбільше, каже, дратується через затори.

"Ми вчора з продюсером Марком Журавінським в таксі просиділи 2,5 години. В Торонто живе теж 5 мільйонів людей, але там такого нема. Там система хайвеїв. Якщо хайвей забитий, то можеш з'їхати з нього і об'їхати вуличками. В години пік у нас навіть на парковочних місцях на дорогах ніхто не паркується. Якщо твоя машина стоятиме при тротуарі, її просто заберуть".

Василь каже, що в Канаді і бензин, і автівки вдвічі дешевші, ніж в Україні. Сусідам скрипаль розповідає, що в Україні попри таку дорожнечу Порше Каєн такий само популярний як у Торонто звичайна Хонда.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль Василь Попадюк їздить зі швидкість 140 кілометрів за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути