Ексклюзиви
середа, 29 жовтня 2008 08:42

Пугачова розповіла, завдяки кому вона стала співачкою

45 років тому саме на сцені Концертного залу імені Чайковського пройшов перший сольний концерт Мусліма Магомаєва. 20-річний співак на той час був вже суперзіркою. У залі Чайковського улюбленцеві публіки, "бакинському солов"ю" москвичі аплодували востаннє.

На сцені поряд з труною сиділи в першому ряду - вдова співака Тамара Синявськая, її підтримував знаменитий творчий дует Олександра Пахмутова і Микола Добронравов. За ними: Алла Пугачова з Максимом Галкіним, Йосип Кобзон, Лев Лещенко, Зураб Соткилава... Кожен виходив до мікрофону і згадував, яким був Муслім. Що він був скромний: коли легендарний режисер Олександр Зархи запропонував співакові роль Вронського в "Анні Кареніній", він від неї відмовився, вважаючи, що його повинен зіграти професійний актор. Що він був геніальним музикантом, який давав благородне звучання навіть найхитрішій мелодії. Що був вимогливий до себе, сам відміряв собі пісенний вік і рано зійшов з сцени. Його розкішний баритон, відшліфований в "Ла Скала", відкрив цілу епоху в російській естраді.

- Хоча і говорять "не створи собі кумира", я його створила років в 14, - призналася на панахиді Алла Пугачова, яка не приховувала сліз. - Не знаю, як склалася б моя доля, якби тоді я не почула Мусліма Магомаєва. Він був для мене прикладом у всьому, навіть в такому делікатному питанні, як успіх. У мене була дитяча мрія познайомитися з Муслімом. Я почала співати, виступати, щоб ця мрія здійснилася. Ми познайомилися, але за життя так і не заспівали. Але нічого... Я вірю, що ми з Муслімом ще заспіваємо - на небесах. Магомаєв - це не падаюча зірка. Його зірка по-великому тихо згасла. І все одно залишилася не тільки в нашій пам"яті, але і в чудових піснях.

Йосип Кобзон признався, що багато друзів Магомаєва знали, що він хворів, страждав від самоти, але нічого не робили, щоб йому допомогти і продовжити життя. Олег Табаков мовчки, без зайвих слів, поклав до труни букет яскраво-червоних гвоздик.

Одна з останніх пісень Магомаєва - "Прощай, Баку, тебе я більше не побачу" на вірші Єсеніна, - за іронією долі, отримала сумне продовження... Муслім Магомаєв повернувся до рідного Баку. Сьогодні його поховають поряд з могилою великого діда, повідомляє КП.

Зараз ви читаєте новину «Пугачова розповіла, завдяки кому вона стала співачкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути