6 лютого професійне свято відзначають бармени.
Шоумен та ведучий Нового каналу Сергій Притула також підробляв барменом і поділився враженнями про той час, пише showbiz.org
"З рідного Збаража пріїжджав у Тернопіль о 7:20. О 8:00 заклад відчинявся. До цього часу я розігрів всі кавові апарати та провітрив приміщення. Кафе розташоване на вузенькій вуличці Коперника, яка заповнювалась ароматом кави. Люди йшлі на ці пахощі, і о 7:30 вже стояли під дверима. Відвідувачі вранці пили каву та читали газети. Там була неймовірна атмосфера. Я просто "купався" в цій роботі - каже Сергій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де бурятскіє танкісти?!" - Притула відповів Ломаченку на відео зі спецназом Росії
Досвідом бармена Притула не обмежився. У студентські роки він поїхав в Лондон. Там влаштувався на посаду дженерал есістента.
"Словом, був старший, куди пошлють. Мив посуд, підлогу та вікна і прибирав зі столів. Керівник постійно казав: зробиш одне - не стій без діла. Бери й роби інше", - розповів шоумен.
6 лютого відзначають Міжнародний день бармена. "Людина за барною стійкою" – так дослівно перекладається "бармен" з англійської мови. Тут важливо все – досвід, інтуїція, майстерність, манери і вміння бути тонким психологом. Дату свята вибрано невипадково - 6 лютого відзначається День святого Аманда. Це апостол, покровитель виноробів, пивоварів, торговців.
Коментарі