Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2007 08:11

Помер російський актор театру і кіно Михайло Ульянов

 

В понеділок, 26 березня в Центральній клінічній лікарні (ЦКЛ) Москви на 80-му році життя помер російський артист театру і кіно Михайло Ульянов.

Народний артист СРСР, художній керівник Театру імені Вахтангова помер після важкої і тривалої хвороби, повідомляється на сайті Союзу театральних діячів РФ.

Як розповідають друзі артиста, останнім часом він сильно хворів. У нього прогресувала хвороба Паркінсона. Михайло Ульянов поступив в реанімаційне відділення ЦКЛ минулої п"ятниці.

Практично до останнього часу Михайло Ульянов знімався в кіно. При цьому він жодного разу не зрадив своєму рідному Вахтанговському театру, де з 1987 року був художнім керівником. У зв"язку з хворобою він в нинішньому сезоні просив звільнити його з цієї відповідальної посади. Але Михайла Олександровича умовили залишитися до закінчення сезону.

Ульянов народився 20 листопада 1927 року в селі Бергамак Муромцевського району Омської області. Закінчив театральне училище імені Щукіна при Державному академічному театрі імені Євгенія Вахтангова, з якими пов"язано все творче життя актора. У вересні 1987 призначений художнім керівником театру.

Лауреат Ленінської премії - за виконання ролі Єгора Трубнікова в художньому фільмі "Председатель", лауреат Державної премії РСФСР - за спектакль "День деньской", Державної премії СРСР - за роль у фільмі "Частная жизнь", премії президента Росії в області літератури і мистецтва, премії ділових кіл Росії "Кумир" в номінації "За високе служіння мистецтву". На Міжнародному кінофестивалі у Венеції в 1982 році нагороджений головним призом "Золотий Лев" за виконання ролі у фільмі "Частная жизнь", пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Помер російський актор театру і кіно Михайло Ульянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути