Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2010 13:04

Помер "офіційний" голос Джорджа Клуні та Морфіуса з "Матриці"

Помер "офіційний" голос Джорджа Клуні та Морфіуса з "Матриці"
У Москві в п"ятницю на Міуському кладовищі відбудеться прощання з актором театру і кіно, майстром дубляжу Володимиром Віхровим, який помер 6 вересня в інституті Скліфосовського.

2 вересня його збив автомобіль, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на педагога Щукінського училища, актора й телеведучого Павла Любимцева.

"Володимира Віхрова збила машина. У нього не було з собою документів. Його дружина почала його шукати не відразу, і не відразу знайшла, в інституті ім.Скліфосовского, коли він вже помер. Прощання з ним відбудеться 24 вересня у церкві Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії на Міуському кладовищі ", - сказав педагог.

"Я пам"ятаю його зовсім юним, в училищі імені Щукіна в ролі Ромео у виставі "Ромео і Джульєтта". Після закінчення навчання його запросили до Вахтанговського театру. Він довго працював там, чимало грав. Потім пішов і став працювати на дубляжі, в цій сфері був справжній майстер. У Віхрова був прекрасний звучний голос. Багато зірок світового кіно в російському телепрокаті говорять саме його голосом", - розповів Любимцев.

Володимир Віхров знявся більш ніж у 20 кінофільмах, продублював десятки кінофільмів і комп"ютерних ігор.

З 1985 року Віхров активно працював на озвучення фільмів і серіалів. За підрахунками актора на його особистому рахунку вже близько 20 тисяч фільмів.

Він озвучував Джеремі Айронса в "Лоліті", Лоуренс Фішберн в кінотрилогії "Матриця". Були й фільми з Аленом Делоном, Томом Хенксом, Річардом Гіром, Харрісоном Фордом, Джеком Ніколсоном, Ральф Файнс, Кевіном Спейсі, Майклом Дугласом, Уеслі Снайпс, Дензелом Вашингтоном, Томом Крузом, Кевіном Костнером, Антоніо Бандерасом, Велом Кілмером, Ітаном Хоуком, Беном Стіллером.

Коли серед російських акторів був оголошений конкурс на право озвучувати фільм "Бетмен і Робін", касети з пробами відправили до Америки. Віхрова затвердили.

З тих пір він офіційно став голосом американського актора Джорджа Клуні й озвучив 16 фільмів з його участю.

Його голосом говорить Морфіус в кінотрилогії "Матриця", дублював ролі в серіалі "Секс у великому місті", фільмах "ДМБ", "Бетмен", "Доріан Грей", "Початок часів" та інших.

Newru. com

Зараз ви читаєте новину «Помер "офіційний" голос Джорджа Клуні та Морфіуса з "Матриці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути